...

Lietuvių startuoliai kviečiami pasauliui pristatyti finansinių paslaugų idėjas

Verslas

2014.12.19

Autorius: BZN start

Temos: .

Lietuvių startuoliai kviečiami pasauliui pristatyti finansinių paslaugų idėjas

10 atrinktų finansinių technologijų startuolių bus pakviesti laikinai įsikurti Londone. flickr.com nuotr.

„Barclays“ su „Techstars“ inicijuoja jauno verslo skatinimo programą.

Lietuviai kitąmet turi galimybę patekti tarp 10-ies pasaulio startuolių, keliems mėnesiams pakviestų į Londoną ir išnaudosiančių „Barclays“ jauno verslo skatinimo programos privilegijas.

„Tai – jau antrasis „Barclays“ akceleratorius, organizuojamas kartu su šios srities lyderiu „Techstars“. Po itin sėkmingos pirmosios programos, per kurią 11 startuolių jau paspartino savo plėtrą, buvo nutarta kiek įmanoma aktyviau plėsti projekto geografiją. Lietuvoje turime daugybę potencialo, norime padėti jam sparčiau realizuotis, todėl itin raginame lietuvius pristatyti savo idėjas visam pasauliui“, – sako „Barclays“ žmogiškųjų išteklių verslo partnerė Irena Balkūnė.

Lietuvoje turime daugybę potencialo, norime padėti jam sparčiau realizuotis, todėl itin raginame lietuvius pristatyti savo idėjas visam pasauliui.

I. Balkūnė

Intensyvi 13 savaičių programa skirta finansinių technologijų startuoliams. „Pirmasis akceleratoriaus etapas jau pasižymėjo sėkmės istorijomis – galimiems investuotojams buvo pristatytos idėjos, tikėtina, pradėsiančios naują finansinių paslaugų erą. Pavyzdžiui, vartotojo vartotojui (angl. peer-to-peer) principu veikianti skolinimosi platforma gali smarkiai pakeisti būsto įsigijimo procesus“, – pasakoja I. Balkūnė. „Neabejojame, kad revoliucingų idėjų sulauksime ir iš Lietuvos.“

10 atrinktų finansinių technologijų startuolių bus pakviesti laikinai įsikurti Londone. Startuoliai ne tik mokysis iš industrijos lyderių ir sulauks patarimų vystant verslą, bet ir pristatys savo idėjas potencialiems investuotojams bei sulauks realios finansinės paramos – iki 100 tūkst. dolerių investicijų iš „Techstars“. Programos dalyviai taip pat gaus prieigą prie „Barclays“ aplikacijų programavimo sąsajų katalogo ir duomenų.

Registracija iki sausio 9 d. vyksta šiuo adresu: www.barclaysaccelerator.com.

Apie „Barclays“ technologijų centrą Lietuvoje

„Barclays“ technologijų centras Lietuvoje priklauso tarptautinei „Barclays“ finansinių paslaugų grupei. Centras teikia technologinius sprendimus ir platų IT bei žmogiškųjų išteklių valdymo paslaugų spektrą kampanijos padaliniams visame pasaulyje.

Apie „Techstars“

„Techstars“ yra pasaulinis startuolių akceleratorių lyderis, jungiantis daugiau nei 3000 sėkmingų verslininkų, mentorių, investuotojų ir padedantis sparčiau augti daug žadantiems startuoliams. Nuo 2006-ųjų suklestėjo daugiau nei 70 proc. iš 400 „Techstars“ programose dalyvavusių kompanijų, bendrai įvertintų 2 mlrd. dolerių.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.