...

KTU doktoranto sukurtas startuolis – tarp geriausių pasaulyje

Verslas

2015.08.03

Autorius: BZN start

Temos: .

KTU doktoranto sukurtas startuolis – tarp geriausių pasaulyje

Žmonių srautų analizės sprendimo „SEMSEYE“ kūrėjas - Paulius Lengvenis. Asmeninio archyvo nuotr.

Kauno technologijos universiteto (KTU) doktoranto Pauliaus Lengvenio sukurtas žmonių srautų analizės sprendimas „SEMSEYE“ sulaukė žymiausių pasaulio informacinių technologijų ir programų bendrovių pripažinimo. Lenkijoje liepą vykusioje finalinėje „Challenge UP!” verslo akceleratoriaus atrankoje „Cisco“, „Intel“, „Deutche Telekom“ ekspertai iš 300 dalyvių atrinko 12 geriausiųjų, tarp jų – ir lietuvio startuolis.

Žmonių srautą uždaroje patalpoje sekančią ir analizuojančią „SEMSEYE“ sistemą sudaro prie skaičiavimo zonos lubų tvirtinamas įrenginys, debesų kompiuterija paremtas duomenų centras ir statistikos platforma žmonių srautų statistikai peržiūrėti ir analizuoti.

„Užmegzti kontaktai su tokiomis kompanijomis, kaip „Cisco“, „Intel“ „T- Mobile“ yra nepaprasta galimybė ir toliau vystyti ir plėtoti savo idėją“

P. Lengvenis.

KTU „Santakos“ slėnyje įsikūrusios įmonės „SEMS Technologies“ sukurta sistema „SEMSEYE“ ypatinga tuo, kad leidžia atpažinti, kokiu metu lankytojų atvyksta daugiausiai, kaip juos įtakoja tokie veiksniai, kaip oro sąlygos, pietų ar darbo metas.

„SEMSEYE“ platforma ne tik palaiko pačias populiariausias interneto naršykles, pateikia informatyvias diagramas, leidžia nuodugniai apžvelgti statistiką, bet ir padeda geriau paskirstyti išteklius, sumažinti išlaidas, bei padidinti pajamas 10-15 proc.

Lietuvoje „SEMSEYE“ naudoja „Omnitel“, „Teo“, „Avitela“ ir kitos žinomos įmonės.

Programą „Challenge Up“ inicijavo bendrovės „Cisco“, „Intel“, „Deutche Telekom“. Joje dalyvauja startuoliai, kuriantys naujausiomis informacinėmis technologijomis (IT) grįstus produktus ir sistemas.

Kuriant „Challenge Up“ siekta, kad verslo atstovai – mentoriai, technologijų ekspertai – jauniesiems antrepreneriams suteiktų žinių ir patarimų, kaip naujas idėjas integruoti į verslo aplinką.

„Challenge Up“ rengiamose „Turbo“ akseleratorių savaitėse vyksta naujausių startuolių pristatymai, aptariamos jų vystymosi galimybės ir perspektyvos. „SEMSEYE“ kūrėjai dalyvavo Krokuvoje (Lenkija) liepos 5-13 d. vykusioje „Turbo“ savaitėje.

„Savaitė buvo įtempta. Teko bendrauti su daugybe inžinierių, aukščiausio lygio technologijų ekspertų, verslo atstovų. Užmegzti kontaktai su tokiomis kompanijomis, kaip „Cisco“, „Intel“ „T- Mobile“ yra nepaprasta galimybė ir toliau vystyti ir plėtoti savo idėją“, – sako KTU informatikos inžinerijos doktorantas P. Lengvenis.

Lietuvių dabar laukia 4 mėnesių verslo vystymo programa. Per šį laikotarpį komanda dirbs Berlyne, Vienoje, Tel Avive ir Londone.

Prieš pelnant tarptautinį pripažinimą „Challenge Up“, „SEMSEYE” 2013 m. laimėjo ir Lietuvos „Metų inovacijos prizą”, o šiemet pradėjo bendradarbiauti su „Teo“ bendrove, kuri yra oficialus partneris ir sprendimo tiekėjas Lietuvoje ir „TeliaSonera” grupėje. Skaičiavimo sprendimą, kaip paslaugą iš partnerio TEO galima įsigyti nuo 15 eurų per mėnesį.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.