...

Lietuviško sūrio „Džiugas“ triumfas: auksas už pakuotę, bronza už skonį!

Verslas

2012.08.30

Autorius: bzn start

Temos: , .

Lietuviško sūrio „Džiugas“ triumfas: auksas už pakuotę, bronza už skonį!

„International Cheese Awards“ triumfavo lietuviškas sūris „Džiugas“ flickr.com nuotr.

Lietuvos gamintojai kaip ir sportininkai, neatsilieka rungtyse ir drąsiai iškovoja lyderio pozicijas. Jungtinėje Karalystėje Nantvičo (Nantwich) mieste vykusiuose prestižiniuose tarptautiniuose sūrio apdovanojimuose „International Cheese Awards“ triumfavo lietuviškas sūris „Džiugas“. „Žemaitijos pieno“ gaminamas ilgo nokinimo kietasis sūris rungėsi su beveik 4 tūkstančiais sūrių iš viso pasaulio ir iškovojo tris apdovanojimus.

„Ekspertų skirti aukščiausi įvertinimai rodo, kad su sūriu „Džiugas“ esame pajėgūs konkuruoti su gamintojais iš valstybių, kuriose kietojo sūrio gamybos ir vartojimo tradicijos skaičiuoja tūkstantmečius. Apdovanojimai sustiprins mūsų pozicijas populiarinant lietuvišką kietąjį sūrį pasaulinėse rinkose – jau dabar sūrio „Džiugas“ galima įsigyti daugiau nei 30 šalių, jo paklausa užsienyje auga, todėl galvojame apie tolimesnę geografinę plėtrą“, – sakė „Žemaitijos pieno“ eksporto vadovas Rimantas Banevičius. Bendrovė sūrį „Džiugas“ eksportuoja ir parduoda beveik visose Europos Sąjungos šalyse, taip pat JAV, Izraelyje, Jordanijoje, daugybėje Azijos šalių.

Sūris „Džiugas“ rungėsi 6-iose iš 35 kategorijų ir trijose iš jų buvo apdovanotas. Aukščiausiu – aukso – apdovanojimu įvertintas 180 gramų pakuotės naujas dizainas. Lietuviškas sūris „Džiugas Delicate“, brandintas ne mažiau kaip 24 mėnesius, taip pat iškovojo bronzą už skonines savybes, įvertintas ir laužyto sūrio užkandis maišelyje „Džiugas Delicate“.

Kietojo sūrio tradicijas Lietuvoje sukūrusios bendrovės „Žemaitijos pienas“ produktas yra brandinamas 12, 18, 24 ir 36 mėnesius. Populiariausias šalyje kietasis fermentinis sūris „Džiugas“ vertinamas kaip puikus užkandis prie vyno, taip pat kaip ingredientas salotoms, makaronų, ryžių ir kitiems patiekalams.

Prieš 115 metų Jungtinėje Karalystėje pradėti rengti tarptautiniai sūrio apdovanojimai ir paroda „International Cheese Awards“ kasmet sutraukia apie 600 sūrio gamintojų iš įvairių pasaulio šalių – tiek smulkius sūrio gamintojus, tiek ir stambias korporacijas. Apdovanojimų nugalėtojus renka 156 ekspertų komisija, o parodą aplanko apie 40 tūkst. sūrio mėgėjų.

R. Banevičiaus teigimu, „Džiugas“ buvo populiarus ir degustacijų metu. Gurmanai puikiai įvertino užtepėles ir saldainius su sūriu „Džiugas“, taip pat firminę trauktinę su bičių pikiu „Džiugas“. „Pardavėme visą atsivežtą sūrio „Džiugas“ kiekį. Didžiausią paklausą turėjo ne mažiau kaip 24 mėnesius nokintas sodraus skonio „Džiugas“, – sakė „Žemaitijos pieno“ atstovas.

“bzn start” komanda džiaugiasi kartu su skaitytojais už nuostabius pasiekimus!

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.