...

„Top 6“ pasaulį keičiantys „startupai“

Verslas

2013.08.29

Autorius: Juliana Miliut

Temos: , , .

„Top 6“ pasaulį keičiantys „startupai“

Vis dažniau svarbiausiu siekiu tampa noras sukurti ką nors nauja ir pakeisti supantį pasaulį bzn start fotomontažas nuotr.

Daugumai inovatyvių „startupų“ sumanytojų jų idėjų ir darbo įvertinimas pinigine išraiška yra tik dalis tikslo. Vis dažniau svarbiausiu siekiu tampa noras sukurti ką nors nauja ir pakeisti supantį pasaulį. Būtent tokie „startupai“ yra geriausias pavyzdys būsimiems ir esamiems verslininkams. Verslo leidinys „Forbes“ pateikia septynis didžiulius turtus jų kūrėjams kraunančius ir pasaulį keičiančius „startupus“, iš kurių galima išmokti svarbiausias verslininkystės pamokas ir pasisemti įkvėpimo

„INSTAGRAM“

platinama per „App Store“ ir „Google Play“.

Veikla: „Instagram“ yra nuotraukų dalijimosi prisijungus ir socialinių tinklų paslauga, kuri leidžia vartotojams fotografuoti, taikyti skaitmeninius filtrus ir dalytis nuotraukomis įvairiuose socialiniuose tinkluose, tokiuose kaip „Facebook“ ir „Twitter“.

Įkūrimo metai: 2010 m. spalio 6 d.

Įkūrėjai: Kevinas Systromas, stažavęsis ,,Odeo“ (vėliau tapo „Twitter“), dvejus metus dirbęs „Google“, visuomet domėjosi socialiniais produktais, padedančiais žmonėms lengviau bendrauti, ir Michelis Krieger, stažavęsis „Microsoft“ „PowerPoint“ komandoje.

Finansai: 2012 m., kai per savaitę, išleidus „Android“ versiją, pasiekė 50 mln. lojalių vartotojų, buvo parduota kartu su 13 darbuotojų socialiniam tinklui „Facebook“ už 1 mlrd. JAV dolerių.

Pamoka: Sukurkite bendruomenę, išauginkite ją ir vartotojai padidins jūsų paklausą pardavimo rinkoje.

Faktas: 2013 m. sausį kompanija turėjo daugiau kaip 100 mln. registruotų vartotojų ir 90 mln. aktyvių vartotojų per mėnesį.

„PINTEREST“

Veikla: „Pinterest“ – smeigtukinės lentos stiliaus socialinis nuotraukų dalijimosi tinklas, kuris leidžia vartotojams sukurti ir valdyti teminių vaizdų kolekcijas, tokias kaip įvykiai, interesai, pomėgiai. „Pinterest“ vartotojai pasitelkdami smeigtukinę lentą gali nusiųsti, išsaugoti, rūšiuoti ir valdyti vaizdus, žinomus kaip smeigtukai, bei kitų terpių turinį (t. y. vaizdo įrašus), kolekcijas.

Įkūrimo metai: 2010 m. kovas.

Įkūrėjai: Koledžo laikų draugai Benas Silbermannas, ketinęs tapti gydytoju, Evanas Sharpas ir Paulas Sciarra. Jie iki 2011 m. vasaros valdė tinklą iš mažo butuko, o tuomet žurnalas „Time“ įrašė „Pinterest“ į savo 50 geriausių 2011 m. tinklalapių sąrašą.

Finansai: 2011 m. pradžioje bendrovė gavo 10 mln. JAV dolerių, o 2011 m. spalį dar 27 mln. JAV dolerių finansavimą iš „Andreessen Horowitz“, kuri tuomet įvertino bendrovę 200 mln. JAV dolerių.

Pamoka: Išlaikykite savo tinklalapį kiek įmanoma paprastesnį visais, ypač naudojimosi, atžvilgiais ir vartotojai spiesis it bitės aplink medaus statinę.

Faktas: 2012 m. sausį tinklas turėjo 11,7 mln. unikalių vartotojų ir greičiausiai istorijoje peržengė 10 mln. unikalių lankytojų žymą. Jis tapo trečiu didžiausiu socialiniu tinklu JAV (pralenkė „Linkedin“ ir „Tagged“).

„AIRBNB“

Veikla: Interneto svetainė, kuri leidžia žmonėms, turintiems laisvos erdvės namuose, išnuomoti ją keliautojams.

Įkūrimo metai: 2008 m. rugpjūtis.

Įkūrėjai: Brianas Chesky, Matthew Ehrlichas ir 
Nathanas Blecharczykas.

Finansai: 2011 m. liepą bendrovė sulaukė 100 mln. JAV dolerių finansavimo iš skirtingų investuotojų ir buvo įvertinta 2–3 mlrd. JAV dolerių.

Pamoka: Net ir po didžiulio snadalo, tokio kaip vagystė iš namų ir nepatenkinęs lūkesčių klientų aptarnavimas, galima atsitiesti ir sulaukti milžiniškos sėkmės, svarbu laiku ir tinkamai reaguoti bei leisti tam nutikti pirmą ir paskutinį kartą verslo istorijoje.

Faktas: 2012 m. lapkritį kompanija turėjo daugiau kaip 250 tūkst. pasiūlymų sąrašą, 30 tūkst. miestų, 192 pasau lio šalyse. Sąrašuose galima aptikti namelių medžiuose, pilių, laivų, privačių salų, kambarių ir iglu.

„SQUARE“

Veikla: „Square“ paslaugos leidžia telefonų „iPhone“ vartotojams priimti mokėjimus, atliktus banko kortelėmis. Nedidelis kvadrato formos prietaisas tvirtinamas prie „iPhone“, „iPad“ arba „Android“ įrenginių, suteikia galimybę ne tik priimti banko mokėjimus, bet ir išrašyti sąskaitas el. paštu arba trumpąja žinute.

Įkūrimo metai: 2010 m. gegužė

Įkūrėjai: Jackas Dorsey, išskirtine ramybe pasižymintis verslininkas, patenka į pasaulio inovatorių (iki 35 m.) 35-tuką ir yra „Twitter“ vykdomasis direktorius. Bemaž prieš dešimtmetį jo sukurta programine įranga vis dar naudojasi taksi ir greitosios pagalbos dispečeriai.

Finansai: 2012 m. rugsėjį kompanija turėjo daugiau nei 400 darbuotojų ir buvo įvertinta daugiau kaip 3 mlrd. JAV dolerių.

Pamoka: Ši kompanija yra puikus pavyzdys, kad kartais dalijant savo produktą nemokamai galima susikrauti milijonus.

Faktas: 2012 m. rugpjūtį „Starbucks“ paskelbė, kad pradėti naudoti „Square“ su klientais, kurie moka debeto ar kredito kortele. Korporacija taip pat pranešė investuosianti 25 mln. JAV dolerių į „Square Inc“, o „Starbucks“ vadovas Howardas Schultzas taps valdybos nariu.

„ZAPPOS.COM“

Veikla: Didžiausia ir populiariausia pasaulyje elektroninė avalynės (taip pat aprangos ir aksesuarų) parduotuvė.

Įkūrimo metai: 1999 m.

Įkūrėjai: Inžinieriaus ir mokytojos sūnus Nickas Swinmurnas, kino studijų absolventas, sumanė kurti savo avalynės parduotuvę, kai negalėjo rasti rudos spalvos „Airwalk“ batų vietiniame prekybos centre.

Finansai: 2009 m. kompaniją įsigijo amazon.com už kiek daugiau nei milijardą JAV dolerių. Įmonės metinės pajamos tais metais sudarė 1 mlrd. JAV dolerių. Įmonėje dirba beveik 2 tūkst. darbuotojų.

Pamoka, kurią galima išmokti iš zappos.com: būk geras, malonus ir pagarbus su savo klientais, nes tuomet ir jie bus tokie su tavimi.

Pamoka: Pamoka, kurią galima išmokti iš zappos.com: būk geras, malonus ir pagarbus su savo klientais, nes tuomet ir jie bus tokie su tavimi.

Faktas: 2012 m. sausio 16 d. kompanija paskelbė, kad į jos kompiuterinę sistemą buvo įsilaužta taikantis į 24 mln. klientų asmeninius duomenis. Kompanijos atstovai paragino visus savo pirkėjus pasikeisti slaptažodžius elektroninėje parduotuvėje, užblokavo telefono linijas ir paprašė susisiekti su jais tik el. paštu.

„BETTER PLACE“

Veikla: Kompanija kuria ir teikia akumuliatorių įkrovimo ir elektrinių transporto priemonių akumuliatorių keitimo paslaugas.

Įkūrimo metai: 2007 m. spalio 29 d.

Įkūrėjai: Shai Agassi. Nors kompanija oficialiai įsikūrusi Kalifornijoje, dalis jos operacijų buvo vykdoma iš Izraelio, kur gyvena pats įkūrėjas ir svarbiausi investuotojai.

Finansai: Nors šiuo metu reikalai, o ypač prekyba automobiliais, einasi ne itin palankiai, kompanijos vadovai tiki perspektyvomis. Kritikai teigia, kad idėja priversti elektrinių automobilių gamintojus prekiauti automobiliais be įkrovimo galimybių, kaip ir degalų, buvo nepagrįstai ambicinga.

Pamoka: Kompanijos pavyzdys moko, kad orientavimasis į ateities rinkas ir produktų kūrimas joms gali būti labai perspektyvus.

Faktas: Pažangaus mąstymo „startupas“ kuria transporto infrastruktūrą elektrinėms transporto priemonėms. Taip pat ruošiama dirva ekologiškesnei ir efektyvesnei automobilių technologijai.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.