...

TOP 7 Nauji „startupai“, kurių idėjos patraukė pasaulio dėmesį 2014-aisiais

Verslas

2014.09.11

Autorius: Agnė Žilevičiūtė

Temos: .

TOP 7 Nauji „startupai“, kurių idėjos patraukė pasaulio dėmesį 2014-aisiais

7 „startupai“, kurių idėjos patraukė pasaulį 2014 metais flickr.com nuotr.

Atrodo, kiek daug sukurta dalykų, palengvinančių mūsų gyvenimą ir buitį, tad ar galima sugalvoti dar ką nors? Taip. Iššūkių ir sunkumų nebijantys „startupų“ kūrėjai toliau stebina. Idėjos ir pirmi žengti žingsniai jiems užsitikrino investicijas ir galimybę plėstis. Pristatome 7 „startupus“, kurių idėjos patraukė pasaulį 2014 metais, kaip įrodymą, kad jei manote, jog jūsų idėja neturi ateities, šią mintį reikia vyti šalin ir atsiraitojus rankoves imtis veiklos.

„Startupas“: „Hot5“.

Metai: 2013 m.

Įkūrėjas: Vladas Margulis.

Šalis: San Fransiskas, JAV.

Idėja: Asmeninis treneris greitai treniruotei.

Ką sprendžia? Jei baugina tipiška treniruotė, o ilgas bėgimas nekelia susižavėjimo, programėlė „Hot5“ – kaip tik jums. „Hot5“ treniruočių įvairovė kasdien leidžia rinktis geriausiai tinkančią. Galite, pavyzdžiui, mankštintis 5 minutes, kad išsijudintumėte, arba 25 minutes užsiimti joga. Jei nėra laiko apsilankyti sporto klube, rinkitės 50 minučių treniruotę ir jos programą susidarykite patys. „Hot5“ sujungė vienus geriausių metodų ir trenerius, kad motyvuotų įvairiais pratimais. Ir pradedantieji, ir profesionalai ras išsirinks treniruotę.

„Startupas“: „Lyft“.

Metai: 2012 m.

Įkūrėjai: Loganas Greenas ir Johnas Zimmeris.

Šalis: San Fransiskas, JAV.

Idėja: Rasti netoliese esantį vairuotoją.

Ką sprendžia? Jei reikia kur nors nuvažiuoti, jūs nebekviečiate taksi, o naudodamiesi programėle telefone susirandate šalia esantį vairuotoją. Jūs matote vairuotojo vardą, jo ir automobilio nuotrauką bei reitingą, kurį skyrė kiti keleiviai. Išsiuntę užklausą paslaugos sulauksite ilgiausiai po 10 minučių. Už važiavimą mokėsite kreditine banko kortele, kai prisijungsite prie sistemos. Žinoma, jei esate patenkintas savo vairuotoju, galite jį pamaloninti arbatpinigiais. Šių nuostabių vairuotojų automobilių priekį puošia dideli rožiniai ūsai.

„Startupas“: „Plated“.

Metai: 2012 m.

Įkūrėjai: Joshas Hixas ir Nickas Taranto.

Šalis: Niujorkas, JAV.

Idėja: Padėti sveikai maitintis.

Ką sprendžia? Kiekvieną savaitę septyni receptai paskelbiami „Plated“ interneto puslapyje. Čia rasite keturis sveikų patiekalų variantus su mėsa arba žuvimi, taip pat tris unikalius vegetariškus patiekalus. Jums reikia pasirinkti patiekalą, kurį norite pasiruošti. „Plated“ pristato maisto produktus (mėsą, žuvį, prieskonius) pagal numatytą porciją ir virtuvės vadovo paruoštą receptą. Taigi niekada nebeteks nusipirkti per daug maisto produktų pietums ar vakarienei vienam ar dviem asmenims.

„Startupas“: „Samba“.

Metai: 2013 m.

Įkūrėjai: Barakas Hachamovas, Shay Erlichmenas, Ronelis Moras ir Orenas Meiris.

Šalis: Tel Avivas, Izraelis.

Idėja: Vaizdo žinutė.

Ką sprendžia? Vaido žinutės programėlė leidžia beveik gyvai bendrauti su draugais ar šeimos nariais. Naudodami „Samba“ programėlę lengvai įrašysite vaizdo žinutę ir vienu spraktelėjimu ją išsiųsite. Kai gavėjas peržiūrės jūsų žinutę, jo reakcija bus įrašyta ir automatiškai persiųsta jums atgal.

„Startupas“: „Yplan“.

Metai: 2013 m.

Įkūrėjai: Rytis Vitkauskas ir Viktoras Jucikas.

Šalis: Londonas, Jungtinė Karalystė.

Idėja: Paskutinės minutės renginiai.

Ką sprendžia? Ši programėlė suteikia galimybę ne tik sužinoti apie paskutinės minutės renginius, koncertus, varžybas, spektaklius Londone ar Niujorke, bet ir pigiau į juos įsigyti bilietus. Kiekvieną kartą gaunate maždaug 10 paskutinės minutės pasiūlymų. Turėdami kreditinę banko kortelę įsigyti pigesnius bilietus į koncertą, spektaklį, klubą galite vos keliais mygtukų spustelėjimais.

„Startupas“: „Homejoy“.

Metai: 2013 m.

Įkūrėjai: Adora ir Aaronas Cheungai.

Šalis: San Fransiskas, JAV.

Idėja: Namų valymas.

Ką sprendžia? Jei nemėgstate valyti namų, „Homejoy“ už tam tikrą mokestį (20 JAV dolerių už valandą) tai padarys už jus. Visiems darbams suteikiama garantija ir draudimas. Jei esate nepatenkintas rezultatu, jūsų namai bus išvalyti dar kartą nemokamai. Kad užsisakytumėte paslaugą, reikės pateikti tik šiek tiek duomenų: nurodyti adresą, keletą detalių apie namus, jums patogų laiką ir mokėjimo informaciją.

„Startupas“: „Duolingo“.

Metai: 2011 m.

Įkūrėjai: Luisas von Ahnas ir Severinas Hackeris.

Šalis: Pitsbergas, JAV.

Idėja: Nemokamas užsienio kalbų mokymasis.

Ką sprendžia? Norite išmokti užsienio kalbą, tačiau neturite pinigų? Ne bėda, „Duolingo“ interneto puslapyje galite nemokamai mokytis šešių užsienio kalbų: ispanų, prancūzų, anglų, italų, vokiečių ir portugalų. Šios programos mokymosi principas paprastas: kažkam reikia, kad būtų išverstas interneto puslapis, todėl jį įkelia į „Duolingo“ sistemą. Šis dokumentas nukeliauja „Duolingo“ studentui, kuris gali jį išversti, taip praktikuodamas kalbą, kurios mokosi. Išverstas dokumentas siunčiamas atgal užsakovui. Versdamas tekstus padedi kitiems, sukuri galimybę „Duolingo“ išplėsti kitų kalbų kursus ir mokaisi pats.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.