...

Net 8 Lietuvos startuoliai didžiausioje technologijų konferencijoje pasaulyje pristatė save investuotojams

Verslas

2014.11.08

Autorius: BZN start

Temos: , .

Net 8 Lietuvos startuoliai didžiausioje technologijų konferencijoje pasaulyje pristatė save investuotojams

Lietuvos startuoliai dalyvavo vienoje didžiausių technologijų konferencijų pasaulyje „Web Summit” (nuotr. startuolio „Soundest" bendraįkūrėjas R.Laurinavičius). Asmeninio archyvo nuotr.

Šią savaitę į VšĮ „Versli Lietuva” projektą „Startup Lithuania Roadshow 2014” atrinkti startuoliai dalyvavo vienoje didžiausių technologijų konferencijų pasaulyje „Web Summit”, kuri penktus metus iš eilės vyksta Dubline, Airijoje. Šių metų renginio žvaigždės – kompanijos „Apple” buvęs vadovas John Sculley, kuris kadaise iš darbo atleido jį pasamdžiusį Steve Jobs, į startuolius investuojantis muzikantas Bono, moterų lyderystę skatinanti aktorė Eva Longoria, taip pat dalyvauja „Google”, „Facebook”, „Amazon”, „Dropbox” ir daugelis kitų.

Ruoštis šiai konferencijai Lietuvos startuoliai pradėjo iš anksto, nes renginys subūrė apie 22 tūkst. dalyvių, daugiau kaip 100 rizikos kapitalo fondų bei per tūkstantį žiniasklaidos atstovų iš viso pasaulio. Sprendimas iš anksto susiplanuoti vizitus ir atlikti namų darbus lietuviams, kurie siekia išsiskirti iš 2 tūkst. konferencijoje pristatančių savo produktus startuolių minios, buvo labai teisingas. Lietuvos startuoliai dėl individualių susitikimų su į konferenciją atvykusiais investuotojais bei galimais partneriais tarėsi ir jų laiką rezervavo iš anksto, o kai kurie susidarė ir sąrašus žmonių, kuriuos norėjo „pagauti“ minioje. Kiekvienas iš 7 projekto „Startup Lithuania Roadshow 2014” dalyvių konferencijoje po vieną dieną skyrė darbui savo stende, o vienai komandai pavyko iškovoti teisę pristatyti savo verslą ant scenos.

Čekio čia pat renginyje niekas neišrašo

„Dalyvavimas konferencijose visada naudingas. Daugeliu atvejų ten važiuoji ne mokytis, o bendrauti su žmonėmis, ieškoti naujų kontaktų ir pratęsti jau esamas pažintis. Šiais metais nebuvau nė viename pranešime – visą laiką praleidome bendraudami po potencialiais klientais, partneriais ir investuotojais”, – dalinosi įspūdžiais vienas iš konferencijoje dalyvavusių startuolių „Soundest” bendraįkūrėjų Rytis Laurinavičius. Paklausus, kas svarbu, kad pritraukti investuotojų dėmesį, R.Laurinavičius pabrėžė, kad labiausiai tam reikia drąsos – pačiam prieiti ir kalbinti. „Prasibrovėme į investuotojų kambarį, kuriame paskutinę dieną mus jau vadino „Lithuanian mafia”. Kada šis įdirbis pavirs realiomis investicijomis, pamatysime po kurio laiko. Viskam reikia laiko, niekas neišrašo čekio čia pat renginyje”, – pasakojo pašnekovas.

Startuoliai išbandė įvairius verslo pristatymo formatus

„Dublinas – trečioji projekto „Startup Lithuania Roadshow 2014” stotelė. Jame dalyvaujantys startuoliai jau išbandė įvairius savo verslų pristatymo formatus – Tel Avive bendravo su investuotojais iš anksto susitarę, Londone keliavo į rizikos kapitalo fondų biurus, o Dubline itin aktyviai dirbo ne tik dalyvaudami suplanuotuose susitikimuose, bet ir bandydami „gaudyti“ reikiamus žmones didžiulėje minioje. Tokia patirtis grūdina ir tikrai pravers ateityje, ypač lankantis paskutinėje projekto stotelėje San Franciske, kur investuotojų ir perversmus rinkose sukelti norinčių startuolių koncentracija didžiulė”, – sako VšĮ “Versli Lietuva” verslumo departamento direktorius Dovydas Varkulevičius.

Dubline vykstančioje konferencijoje šiuo metu vieši ir daugiau startuolių, taip pat rizikos kapitalo fondų atstovų bei technologijų fanų iš Lietuvos. Lietuvių startuolio – bilietų pardavimo programėlės „Yplan“, veikiančios Londone, Niujorke ir San Franciske įkūrėjas Rytis Vitkauskas ketvirtadienį pasirodė vienoje iš konferencijos scenų, kur kalbėjo apie verslą ir inovacijas muzikos industrijoje.

Projektas „Startup Lithuania Roadshow“ – tai lietuvių tiltas į geriausias pasaulio startuolių ekosistemas. VšĮ „Versli Lietuva“ ir bendruomenė „Startup Lithuania“ jį tiesia antrus metus iš eilės. Iš pusšimčio projekte panorusių dalyvauti startuolių, po mokymų ir tarpinių vertinimų buvo atrinktos 8 komandos. Startuoliai jau viešėjo Tel Avive, kur dalyvavo „Inovacijų festivalyje DLD” ir Londone vykusioje technologijų konferencijoje „TechCrunch Disrupt”. Po Dublino jų laukia technologijų konferencija „Slush” Helsinkyje ir susitikimai su investuotojais San Franciske.

Prisistatyti užsienio publikai šiemet keliauja medicinos, el. komercijos, rinkodaros srityse dirbantys, taip pat inovatyvius produktus laisvalaikiui ir kasdienai kuriantys startuoliai:

Cloud Mic – mobilūs įrankiai, skirti interaktyvinti dideles auditorijas bei įtraukti dalyvius;

Inside Warehouse – įgalina internetinio turinio publikuotojus pardavinėti su turiniu susijusias prekes tiesiai savo tinklapyje;

Pipelinepharma – pasaulinis vaistų turgus;

Place I Live – gyvenimo kokybės informacija išmanaus miesto piliečiams;

Plate Culture – leidžia susirasti ir rezervuoti vakarienę pas vietinius žmones Azijoje;

Rotten Wifi – programėlė, skirta ištestuoti ir įvertinti bevielį ir 3G interneto ryšį visame pasaulyje;

Soundest – el. pašto rinkodaros sistema el. komercijai.

Aštuntasis startuolis, kuris jungiasi į delegaciją – „Dragdis“, leidžiantis paprasčiausiu būdu tvarkingai išsisaugoti internete rastą turinį. Komanda bilietą į „Startup Lithuania Roadshow“ iškovojo laimėjusi idėjų pristatymo konkursą „LOGIN Startup Pitch Challenge“ šiemet balandį.

Ekspertai

Dovydas Varkulevičius

Dovydas Varkulevičius

CEO / InformDebtor

Rytis Laurinavičius

Rytis Laurinavičius

Bendraįkūrėjis, vadovas / „Omnisend“

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.