...

TOP 7 didžiausi pasaulio genijai

Verslas

2017.01.26

Autorius: Agnė Žilevičiūtė

Temos: .

TOP 7 didžiausi pasaulio genijai

Genijai savo veiklos srityse sukuria beveik naują epochą. pexels.com nuotr.

Genijus – žmogus, turintis išskirtinių sugebėjimų. Pasaulyje tokių mažai. Vieni jų yra gerai žinomi, kiti, kad ir kaip keista, – ne. Dauguma genijų jau yra mirę, bet jų darbai ir pasiekimai minimi iki šių dienų. Vieni genijai savo genialumą perduoda per kūrybą, kuri turi didelę reikšmę visuomenės gyvenimui, kiti didelės apimties darbus atlieka per stulbinamai trumpą laiką naudodami minimaliai įvairių sąnaudų. Genijai savo veiklos srityse sukuria beveik naują epochą, naujus standartus, normas ir tradicijas. Pristatome 7 didžius genijus, kurių sugebėjimų pavydėtume, bet gyvenimo, manau, nelabai.

Kas? JAMESAS SIDISAS

Šalis: JAV.

Kodėl jis genijus? Šis vyras yra didžiausias genijus pasaulyje, tačiau mažai kam žinomas. Jis buvo pernelyg protingas. Būdamas vos 11 metų Jamesas įstojo į aukštąją mokyklą – buvo jauniausias studentas Harvardo universitete. J. Sidisas per savo gyvenimą išmoko 200 užsienio kalbų. Reikėtų paminėti, kad jis naują kalbą išmokdavo per dieną. Neeilinis intelektas jį išvedė iš proto. J. Sidisas buvo vienišas, neturėjo draugų ir šeimos. Jis mirė sulaukęs 46-erių būdamas bedarbis, atstumtas ir neturtingas.

Jo IQ: 250.

Kas? KIM UNG YONG’AS

Šalis: Pietų Korėja.

Kodėl jis genijus? Šis vyras yra vienintelis gyvas genijus, kurio IQ aukščiausias. Jis įrašytas į Guinnesso rekordų knygą kaip aukščiausią intelekto koeficientą turintis žmogus. Tėvams ir pasauliui šis vyras yra stebuklas, nes būdamas 3 metų galėjo skaityti ir rašyti 4 kalbomis (anglų, korėjiečių, japonų ir vokiečių). Kai jam sukako 7 metai, buvo pakviestas į NASA. Būdamas 16 metų baigė doktorantūros mokslus Kolorado valstijos universitete. Grįžęs į Pietų Korėją, jis įgijo daktaro laipsnį civilinės inžinerijos srityje. Šiuo metu dirba NASA.

Jo IQ: 210.

Kas? CHRISTOPHERIS LANGANAS

Šalis: JAV.

Kodėl jis genijus? Būdamas vos pusės metukų pradėjo kalbėti, o sulaukęs 3-ejų jau mokėjo skaityti. Christopheris geriausiai išlaikė Montanos valstijos universiteto stojamuosius egzaminus, tačiau buvo iš jo išmestas, nes, jo nuomone, dėstytojai nėra kvalifikuoti tiek, kad jį galėtų išmokyti ko nors naujo. Savamokslis genijus puikiai išmano matematikos, fizikos ir filosofijos mokslus, moka lotynų ir senovės graikų kalbas. Laisvu laiku, kai nedirba durininku, jis plėtoja savo teoretinį visatos modelį.

Jo IQ: 195.

Kas? SIRAS ISAACAS NEWTONAS

Šalis: Anglija.

Kodėl jis genijus? Tai mokslininkas, kuris nustatė gravitacijos dėsnius. Jis yra žinomas dėl garsiosios obuolio ir medžio teorijos. Šis didis žmogus buvo fizikas, matematikas, gamtos filosofas, astronomas ir teologas.

Jo IQ: 190.

Kas? MARILYN VOS SAVANT

Šalis: JAV.

Kodėl ji genijus? Rašytoja, lektorė ir dramaturgė išgarsėjo Guinnesso rekordų knygoje kaip turinti vieną aukščiausią intelekto koeficientų. Marilyn nuo mažų dienų mėgo skaityti ir rašyti. Jos parašyti straipsniai buvo publikuojami vietos laikraščiuose, tačiau ji slėpėsi po slapyvardžiu, nes manė, kad jos vardas yra netobulas. Pirmoji Marilyn santuoka buvo įregistruota, kai jai buvo 16 metų. Ji metė filosofijos mokslus Vašingtono universitete, kad galėtų prisidėti prie šeimos verslo ir išpildytų savo svajonę tapti garsia rašytoja. Kai 1986 m. ji išgarsėjo patekusi į Guinnesso rekordų knygą, žurnalas „Parade“ sukūrė skiltį „Klausk Marilyn“. Šioje rubrikoje moteris sprendė matematikos, logikos uždavinius bei galvosūkius, nuolat ieškojo atsakymų į rūpimus politikos, švietimo, žmogaus, gamtos ir filosofinius klausimus.

Jos IQ: 186.

Kas? LEONARDO DA VINCI

Šalis: Italija.

Kodėl jis genijus? Apie L. da Vinci parašyta daug knygų, bet iki šių dienų biografai pripažįsta, kad jo asmenybę gaubia daugybė paslapčių. Jis buvo tapytojas, skulptorius, rašytojas, muzikantas, meno teoretikas, karo inžinierius, išradėjas, matematikas, anatomas ir fiziologas, botanikas… Žinodamas ir mokėdamas viską, ką buvo galima žinoti ir mokėti, jis lengvai nuspėdavo ateitį ir savo darbais žengė į ateities perspektyvas, kurios gąsdino aplinkinius, priversdamas juos manyti, jog yra pamišėlis. „Mona Liza“ yra žymiausias L. da Vinci paveikslas, taip pat vienas žymiausių Vakarų kultūroje.

Jo IQ: 180.

Kas? JOHANNAS WOLFGANGAS VON GOETHE

Šalis: Vokietija.

Kodėl jis genijus? Jis buvo rašytojas, humanistas, politikas, mokslininkas ir filosofas. Vaikystėje skaityta Biblija, lankyti būreliai, kuriuose daug dėmesio buvo skiriama jausmams, savęs stebėjimui, bei vaidinimas mėgėjiškuose spektakliuose padėjo jam atsiskleisti savo kūryboje. J. W. von Goethe studijavo teisę, tačiau gyvenimo su ja nesiejo, nes jam labiau rūpėjo kūno malonumai, o patirtus meilės išgyvenimus išliedavo jausmingomis eilėmis. Savo kūrinius jis rašydavo, perrašydavo, užmesdavo juos net 20 metų. Galbūt todėl, kad jo kūryba nesiskyrė nuo asmeninio gyvenimo ir jam buvo svarbu, kad viskas būtų tikslu. Visi kūriniai biografiški, tai lyg gyvenimo stebėjimai ir užrašai. Būdamas turtingas jis jautėsi laisvas, turintis laiko ir išteklių lavintis bei domėtis visomis sritimis. Savarankiškai studijavo menotyrą ir gamtotyrą. Rašytojas labai domėjosi alchemija, fizionomika, spiritizmu, pranašavimo menu, kabala.

Jo IQ: 179.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.