...

10 skaitomiausių 2015 m. „BZN Start“ straipsnių

Verslas

2015.12.28

Autorius: Povilas Sabaliauskas

Temos: .

10 skaitomiausių 2015 m. „BZN Start“ straipsnių

10 skaitomiausių 2015 m. „BZN Start“ straipsnių. Asmeninio archyvo nuotr.

Besibaigiantys metai yra tiesiog ideali galimybė pažvelgti šiek tiek atgal, susumuoti, kas buvo nuveikta per praėjusius metus. Jeigu labai norisi, galima net užsikrėsti šokia tokia nostalgija. Tai nusprendėme padaryti ir mes. Kviečiame jus dar kartą prisiminti mūsų tekstus, kurie šiemet sulaukė daugiausiai jūsų dėmesio. O jų tematika pati įvairiausia: nuo senstančios visuomenės iššūkių iki naktinių klubų verslo. Taigi siūlome prisiminti, o galbūt ir perskaityti iš naujo arba atrasti pirmą kartą.

„SIUNTINUKAS.LT“: VERSLAS, KURIS VEŽA, TAUPO LAIKĄ IR PINIGUS

Visos transportavimo paslaugos vienoje vietoje. Tokia idėja įkvėpė panevėžietį Andrių Užusienį pradėti savo verslą. „Idėja kilo iš asmeninio poreikio pervežti daiktus. Sukūriau platformą, kuria naudodamosi įmonės pigiau veža daiktus ir krovinius“, – teigia jis. „BZN Start“ verslininkas pasakojo ir apie savo užsispyrusį charakterį, sunkumus, kurie neišvengiami kuriant ką nors savo, bemieges naktis ir artimųjų palaikymo svarbą.

TECHNIKOS PROGRESAS SUTEIKIA DAUGIAU GALIMYBIŲ VYRESNIEMS ŽMONĖMS

Šiandien vis garsiau kalbama apie Lietuvos demografinę krizę, senstančią visuomenę. Tačiau lietuviai toli gražu nėra vieninteliai, susiduriantys su šia problema. Daugelyje pasaulio šalių galima stebėti visuomenės senėjimo procesą. Kaip žmonijos senėjimas keičia pasaulį? Kokios jo pasekmės (geros ir blogos)? Apie visa tai Baltijos investuotojų forume kalbėjo amerikiečių žurnalistas ir rašytojas Tedas C. Fishmanas. Jis teigia, kad žmonija išgyvena didžiulį virsmą, kuris iš mūsų pareikalaus tokio susitelkimo, kokio žmonijoje dar nėra buvę.

KTU DOKTORANTO SUKURTAS STARTUOLIS – TARP GERIAUSIŲ PASAULYJE

Žinomas investuotojas Arvydas Strumskis KTU pavadino tikrų tikriausiu startuolių ekosistemos pragiedruliu. Tai erdvė, kurioje kaip niekur kitur daug įdomių ir perspektyvių projektų. KTU doktoranto Pauliaus Lengvenio sukurtas žmonių srautų analizės sprendimas „Semseye“ kaip tik ir yra toks. Šiemet jis sulaukė žymiausių pasaulio informacinių technologijų ir programų bendrovių pripažinimo. „Užmegzti kontaktai su tokiomis bendrovėmis kaip „Cisco“, „Intel“ „T-Mobile“ yra nepaprasta galimybė toliau vystyti ir plėtoti savo idėją“, – tvirtina P. Lengvenis.

GRĮŽĘ Į LIETUVĄ NUTARĖ RIZIKUOTI

Išbandžiusi daugybę darbų nuo parduotuvės kasininkės iki muziejaus sekretorės, iš Panevėžio rajono kilusi, o dabar Panevėžyje gyvenanti Kristina Užusienė (28) didžiausioms savo gyvenimo permainoms ryžosi grįžusi iš Anglijos, kur kartu su vyru gyveno ir dirbo dvejus metus. Pora Lietuvoje nutarė pradėti verslą. Taip atsirado darbų ir paslaugų pasiūlos bei paieškos sistema „Reikia-bus“. K. Užusienė „BZN Start“ pasakojo, kad pradedant verslą teko išklausyti ir nemažai aplinkinių skepticizmo, bet, anot jos, kai pats tiki savo sėkme, kitų pesimizmas nė motais.

„PIONEERS FESTIVAL“ – TIEMS, KURIE IEŠKO GERO TURINIO IR NAUJŲ VERSLO ATEITIES ĮŽVALGŲ

Vienoje vykstantis „Pioneers Festival“ neabejotinai yra vienas svarbiausių startuoliams skirtų renginių visoje Europoje. Tai konferencija, skirta rytojaus idėjoms ir vienoje vietoje surenkanti pačius talentingiausius startuolius bei investuotojus, korporacijas, žiniasklaidą. Į šių metų konferenciją, vykusią gegužės 28–29 d., susirinko daugiau kaip pusantro tūkstančio startuolių ir daugiau nei keturi šimtai investuotojų. Nieko keista, kad tarp jų sukiojosi ir smalsių lietuvių. Kas jiems labiausiai įsiminė? Dėl ko jie labiausiai vertina „Pioneers Festival“. Apie visa tai – „BZN Start“ straipsnyje.

KAIP KLUBŲ LANKYTOJAI TAPO KLUBO SAVININKAIS

Kartais verslo idėja kyla taip natūraliai, kad jo pradžia atrodo tiesiog savaime suprantama. Naktinio klubo „Matérialiste“ įkūrėjai Simonas Bužinskas ir Matas Puodžiūnas pasakoja naktiniu gyvenimu besidomintys jau daug metų. Ilgai jie buvo tik lankytojai, bet galiausiai tapo ir savininkais. Juokdamiesi iš savo pirminio naivumo, jie džiaugiasi, kad galiausiai buvo išgryninta idėja, susibūrė puiki komanda, atsirado tobula vieta, į kurią jauni vyrai dabar kiekvieną savaitgalį žmones kviečia ieškoti nuotykių.

PIRMIEJI VERSLO METAI. KOKIE JIE BŪNA?

Pirmieji veiklos metai jaunam verslui itin svarbūs. Per juos juk reikia atrasti savo vietą ir išmokti daug naujų dalykų. Siekdami sužinoti, ką verslininkai mano apie pirmuosius savo darbo metus, metų pradžioje atlikome tyrimą, kurio metu savo skaitytojų klausėme, kokie buvo pirmieji jų verslo metai. Iš jo ne tik geriau supratome, kodėl žmonės pasirenka pradėti savo verslą, bet ir pamatėme, kokios klaidos dažniausiai pasitaiko vystant dar visai šviežią verslą ir kokiais tempais dirba patikėjusieji savo idėja.

VERSLO PRADŽIA: KETURI DRAUGAI, SUMUŠTINIŲ KIOSKELIS IR UŽSTATYTAS MAMOS BUTAS

Apie Klaipėdos „Kaštoną“ bent viena ausimi yra girdėję net ir tie, kurie uostamiestyje net nesilanko. Buvęs sporto treneris, vidurinės mokyklos abiturientė, kiek vėliau prie jų prisijungęs garso operatorius ir profesionali pianistė. Bendras amžiaus vidurkis – 22-eji. Tai žmonės, kurie „Kaštono“ idėją pavertė realybe. Nežinodamas ir neįtartum, kad ši jauna, mažai apie pramogų verslą nutuokusi bendraminčių komanda sukūrė vieną populiariausių muzikinių barų Klaipėdoje.

10 SVARBIAUSIŲ LIETUVOS INOVACIJŲ LAIMĖJIMŲ

Kokie svarbiausi Lietuvos nepriklausomybės laikotarpio inovacijų laimėjimai? Lazeriai, medicininė technika, vaistai ir daug kitų skirtingas sritis aprėpiančių, bet vienodai šaliai, jos mokslui ir gyventojams svarbių išradimų. Ne vienas jų yra tarp labai svarbių ar net vienintelių pasaulyje. „BZN Start“ straipsnyje pristatomos inovacijos, kurios Lietuvos versle sudrumstė daugiausiai vandens.

VERSLO PRADŽIA: 40 TŪKST. EURŲ, GALVOS KIŠIMAS PO RATAIS IR NEĮTIKĖTINA DRĄSA

Vienas charakteringiausių kino teatrų garsų yra kukurūzų spragsėjimas. Šis paprastutis patiekalas neatsiejamai sujungtas su filmų žiūrėjimo patirtimi. Tačiau trys šiauliečiai panoro spragintus kukurūzus išpopuliarinti ir už kino teatrų ribų. Net vyko į JAV studijuoti spragintų kukurūzų gamybos technologijos, ten derėjosi dėl gamybos įrangos įsigijimo ir rūpinosi jos pargabenimu į Šiaulius, kur šiuo metu ir įsikūrusios spragintų kukurūzų „Royal Popcorn“ gamybinės patalpos.

Ekspertai

Arvydas Strumskis

Arvydas Strumskis

Vadovaujantysis partneris / „Verslo angelų fondas I“

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.