...

Reklamos chuliganas Tomas Bartninkas: „Per šventes mažiau patoso ir daugiau bendravimo“

Verslas

2017.04.16

Autorius: Ingrida Šulcienė

Temos: .

Reklamos chuliganas Tomas Bartninkas: „Per šventes mažiau patoso ir daugiau bendravimo“

„McCann Vilnius“ strategas - Tomas Bartninkas. Asmeninio albumo nuotr.

Apie Velykas, jų prasmę, tradicijas ir kitus įdomius dalykus pasakoja Tomas Bartninkas, „McCann Vilnius“ strategas, docentas, barmenas ir dar tėtis…

Šeimos ir draugų šventė

„Velykos net mums, reklamistams, yra šeimos šventė – net ir didžiausi nihilistai bei cinikai lekia pas tėvus. Šiais laikais, kai įtemptai dirbantys žmonės atiduoda visą savo produktyviausią ir gražiausią laiką darbui, būtų tikras nusikaltimas dar ir trumpą švenčių laikotarpį praleisti darbe su kolektyvu ir neskirti laiko sau ir savo šeimai. Tad kolektyve nešvenčiame ir kiaušiniais nesimėtome. Tuo labiau kad Velykos yra didelė katalikiška šventė, tad religingiems, tikintiems žmonėms ją derėtų švęsti tikinčiųjų bendruomenės apsuptyje, gal bažnyčioje.

Man asmeniškai tai yra šeimos ir draugų šventė. Susirenkame visa šeimyna ir bandome prisikviesti draugų, ypač tų, kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių negali būti su šeima. Sakau, kad tai mūsų šeimos šventimo būdas, bet, žiūrint iš ilgesnės perspektyvos, kiek pamenu, Lietuvoje visada gyvavo tradicija į šeimas kviestis prie šventinio stalo vienišus, gal šeimos neturinčius draugus. Taigi nesu toks liberalus, kaip iš pirmo žvilgsnio galėtų atrodyti“, – sako pašnekovas.

Išmoningai ir kūrybingai švęsti galime

Ar lietuviai linkę kūrybingai švęsti Velykas, T. Bartninkas įsitikinęs, kad požiūris keičiasi į gerąją pusę: „Mažiau patoso, besaikio rijimo, daugiau bendravimo ir džiaugsmo. Nesame labai kūrybinga tauta, tai ir švenčiame ne itin kūrybiškai. Bet tai normalu. Taip stabiliau. Mažai tautai svarbu išlaikyti savo tradicijas, tad kiaušinių dažymas ir margučių ridenimo varžybos yra tikrai gražus ir svarbus šios šventės akcentas, ypač vaikams suteikiantis daug džiaugsmo, o iš mūsų, vyresniųjų, reikalaujantis daug išmonės, improvizacijos.“ Vienas iš būdų, tikrai galinčių paįvairinti Velykas, – kuo daugiau klausytis vaikų, nes, pasak „McCann“ stratego, jie visada turi begalę idėjų, kaip nuobodžias šventes padaryti linksmas, o kartu ir prasmingas.

 

„Jau tikrai išsivadavome iš kolūkinio kalėjimo, kuriame buvome uždaryti bent 50 metų.“

T. Bartninkas.

 

Pašnekovas pastebi, kad kasmet šventės gerėja, nes mūsų visuomenė vis labiau europėja, liberalėja, kai norima tiesiog džiaugtis gyvenimu: „Nors Lietuva konservatyvi šalis, tačiau kasmet vis atviriau žiūrime į pasaulį, keičiasi ir socialinis memas, sakyčiau, net ir socialinis DNR. Juk jau tikrai išsivadavome iš kolūkinio kalėjimo, kuriame buvome uždaryti bent 50 metų. O visuomenė, žmonės nuo stadijos „turėti, gauti, nusipirkti, atrodyti“ stipriai pažengė prie tikrų europinių vertybių, t. y. į stadiją „džiaugtis gyvenimu“.“

Istorija pagal rinkodaros chuliganu vadinamą T. Bartninką

„Papasakočiau labai paprastą ir banalią istoriją: tiek prisibendravome per Velykas ir taip buvo smagu, kad dabar norėtųsi kurį laiką nieko nesutikti ir pabūti vienam… Linkiu ir kitiems tokios pačios istorijos“, – sako „McCann Vilnius“ strategas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.