...

J. Didžiulis: „Giorgio Armani filosofija naudinga kiekvienam verslui“

Verslas

2014.12.26

Autorius: Marija Rudzevičiūtė

Temos: .

J. Didžiulis: „Giorgio Armani filosofija naudinga kiekvienam verslui“

Jurgis Didžiulis - muzikantas bei atlikėjas. Vytautas Dranginis nuotr.

Muzikantas, atlikėjas Jurgis Didžiulis, aktyviai dalyvavęs televizijoje ir su grupe „InCulto“ drebinęs net euroviziškai nusiteikusią Europą, dabar gyvena kitaip. Kolumbijoje gimęs, tačiau jau daug metų gyvenantis Lietuvoje ir neseniai čia diplomuotas verslo vadybos magistras šiuo metu su žmona Erica Jennings augina du mažamečius sūnus ir kur kas dažniau nei televizijos ekranuose rodosi verslo konferencijose. Ką J. Didžiulis ten veikia? Dalijasi sukaupta patirtimi, padarytomis klaidomis ir išmoktomis pamokomis. Apie keletą jų siūlo pamąstyti ir „BZN start“ skaitytojams.

Uždirbi daugiau – esi vertinamas labiau?

„Turtingus mus daro įspūdžiai, įgūdžiai ir žinios. Turime didinti savo proto turtą ir vertę, jeigu norime būti įvertinti. Manau, šiuo metu tarp jaunimo yra paplitusios dvi esminės problemos. Viena jų – vartotojiškumas. Jaunimas tiesiog pripratęs matyti, kaip mūsų bendruomenėje veikia ekonominiai ryšiai, ir gyvenimo kokybę matuoja pagal uždirbamą ir išleidžiamą pinigų sumą. Mano, kad, jei gauni atlyginimą, esi įvertintas, turi pinigų – esi vertingas.

Antra problema – mylintys tėvai dažnai vaikus įtikina, kad jie yra ypatingi, savaime vertingi, „auksiniai“ ir pan. Todėl jaunimas nesuvokia, kad įgyjama patirtis labai dažnai yra vertingesnė už atlygį, jaučiasi savaime vertingi ir nori, kad pinigai atitiktų jų susiformuotą suvokimą“, – tikina J. Didžiulis.

G. Armani gyveno savo svajone, elgėsi pagal savo gyvenimo filosofiją, sėkmingai paveikė pasaulį ir gerai uždirbo. Tad, manau, gali nepatikti pats dizaineris, bet jo pozityvumas, disciplina ir užsispyrimas – pavydėtinas.

J. Didžiulis

Kam reikalingi nauji iššūkiai?

Muzikantas gyvenimą vadina kelione ir sako, jog, pajutę pasiektą galutinį jos tašką, nustojame judėti: „Augimas slypi mūsų prigimtyje. Nustoję augti, pradedame degraduoti. Tik nauji tikslai ir iššūkiai veda mus į priekį. Iš praktikos galiu drąsiai sakyti, kad tas, kuris patogiai sustoja versle, tiesiog suteikia progą atsilikusiems konkurentams jį pasivyti, o esantiems priekyje – labiau atitolti. Paliesdamas savirealizaciją, manau, kad sužaisti žaidimai greitai atsibosta.“

Verslumo išmanymas – ne tik verslui?

„Įvertinti savo išteklius pagal aplinkybes ir spėlioti, kokie galimi to rezultatai, paveikus kintamuosius ir trajektorijas, mane išmokė verslo vadybos mokslai. Jei galimi rezultatai netenkina pagal esamą trajektoriją, turi ką nors keisti. Paprastas pavyzdys: jei traukinys tave veža ne ten, kur norėtum atsirasti, privalai kuo greičiau iš jo išlipti, – apie studijų naudą dabartiniam požiūriui į gyvenimą ir veiklą pasakoja J. Didžiulis. – Tad galiu pasakyti, kad, jeigu anksčiau būčiau truputį daugiau žinojęs apie verslo vadybą, grupės „InCulto“ likimas būtų buvęs kitoks. Dabar žinau, kad, norint įgyvendinti savo svajones, reikia išlaikyti aistros ir dalykinių įgūdžių pusiausvyrą. Todėl jaunimui rekomenduoju įgyti bent minimalių verslo vadybos žinių.“

Kokia veikla nekelia streso?

J. Didžiulis pataria, jog, kad ir ką darytumėte, svajotumėte ar siektumėte, pats geriausias laikas yra dabar, o pati perspektyviausia veikla yra ta, kurią mėgstate: „Tai, kas stipru ir sukelia malonumo, yra aistra, o tai, kas kelia nemalonių pojūčių, yra stresas. Jeigu darai tai, ką mėgsti, gali dirbti ilgai ir su šypsena veide.“

Kodėl verta žinoti G. Armani filosofiją?

„Nors man jo kuriami drabužiai nelabai patinka, – paklaustas apie viešosiose paskaitose jo minimą G. Armani, šypsosi J. Didžiulis. – Mane labai žavi jo verslo ir gyvenimo filosofija. Jo tikslas buvo aprengti žmones drabužiais, kurie leistų jaustis galingesniems ir seksualesniems. G. Armani gyveno savo svajone, elgėsi pagal savo gyvenimo filosofiją, sėkmingai paveikė pasaulį ir gerai uždirbo. Tad, manau, kad gali ir nepatikti pats dizaineris, bet jo pozityvumas, disciplina ir užsispyrimas – pavydėtinas. Tai puikiai atspindi ši citata: „Jūs galite padaryti daug daugiau, negu žinote, o žinote daug daugiau, negu manote.“

Kokiais principais vadovautis pataria J. Didžiulis?

Veik pagal savo gyvenimo filosofiją – daryk tai, kuo tiki. Įsitikinimai nepalengvina gyvenimo, bet nurodo aiškų veiksmų planą.

Žinok savo vertę ir ieškok būdų ją didinti – rinkoje tavo vertė yra tokia, kiek atlygio gauni už tam tikrą darbą.

Puoselėk sąmoningumą – tai, kas yra tarp tavo ausų, yra didžiausias turtas.

Puoselėk valią – įsivaizduoti ir pasakyti yra gerai, bet padaryti – dar geriau. Juk gyvenimo aprašymus puošia konkretūs veiksmai, o ne idėjos ir svajonės.

Turėk planą – pernelyg dažnai keliaujame autostopu su savo likimu. Jeigu žinai, kur nori atsirasti, gali nors ir pamažu, bet tikslingai judėti link tikslo, net kai nėra kam tave pavežti.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.