...

Keisčiausios restoranų idėjos: kurią pasirinktumėte?

Verslas

2015.01.05

Autorius: Gražina Vincel

Temos: .

Keisčiausios restoranų idėjos: kurią pasirinktumėte?

„S Baggers“ restoranas, įsikūręs Vokietijos Nuremburgo mieste. gastroshot.de nuotr.

Jei būtų galimybė atidaryti savo restoraną, koks jis būtų? Kuo jis išsiskirtų iš kitų? Įvairiose šalyse galima rasti pačių netikėčiausių įgyvendintų idėjų, kaip turėtų atrodyti restoranas, siekiantis prikaustyti visų dėmesį. Tereikia sugalvoti, kokios idėjos trūksta Lietuvoje.

Štai atėjus žiemai puiki apsilankymo vieta galėtų būti Suomijoje esantis „Sniego“ restoranas. Viešbutis, pavadintas „Sniego pilis“, kasmet atkuriamas iš sniego ir ledo, o vienas jo pasididžiavimų yra ledinis restoranas, kurio viduje temperatūra siekia net -5 laipsnius šalčio. Be to, baldai jame taip pat išpjaustyti iš ledo. Taigi atėjus į tokią vietą paskanauti maisto ar išgerti gėrimų tenka būti apsivilkus paltą, užsidėjus kepurę ir mūvint pirštines. Tiesa, patiekiamas maistas būna karštas, tik reikia gana greitai jį suvalgyti, kol nespėjo atšalti. Kad užsukę smalsuoliai sėdėdami viduje nesušaltų, jiems siūloma paragauti karšto šokolado ar vyno, o užsigrūdinusiesiems siūloma gėrimų, įpiltų į bokalus iš ledo.

Jei Suomijos restorane per šalta, galima rinktis Vokietijos Nuremburgo mieste įsikūrusį „S Baggers“ restoraną, kuriame aptarnauja ne padavėjas, bet kompiuteris. Prisėdus prie staliuko, kompiuteriu užsisakoma maisto ir laukiama, kol pasirinktas patiekalas atkeliaus viršuje nusidriekusiu specialiu takeliu iki pat stalo. Toks vaizdas turėtų sukelti įspūdį esant visai ne restorane, bet fantastinėje ateities mašinoje, kurioje viskas automatizuota. Norint pabūti šiame restorane, vietą būtina rezervuoti iš anksto. Be to, meniu keičiamas kas savaitę, taigi nuolatiniams lankytojams kaskart siūloma dar neragautų patiekalų.

Ieškant įdomios vietos praleisti laiką, pavalgyti ar užsisakyti gėrimų, nebūtina keliauti pas tolimiausius kaimynus, o galima tiesiog užsukti pas broliukus latvius. Rygoje įsikūręs restoranas „Hospitalis“ jau iš savo pavadinimo išduoda, kad atsidūrę jame pasijusite kaip tikroje ligoninėje, kurioje dominuoja baltos sienos, raudonos spalvos elementai, o sėdimosios vietos panašios į ligoninių lovas. Visa tai sukuria keistą jausmą, lyg būtum pacientas. Žinoma, užsisakę patiekalą nesitikėkite gauti peilį ir šakutę. Šioje „ligoninėje“ teks išmokti naudotis švirkštais ir skalpeliais, o užsisakę gėrimų nenustebkite juos radę tiesiog mėgintuvėlyje.

Jei kada lankysitės Tokijuje, galite užeiti į Alkatraso kalėjimą restoraną. Tik iš pradžių prieš įeidami būsite paprašyti nurodyti savo kraujo grupę. Tiesa, neskelbiama kodėl. Visos vietos yra prie baro, o dekoracijoms pasirinkta kalėjimo ir ligoninės atributika. Meniu taip pat neįprastas, mat siūloma pikantiškų delikatesų, tokių kaip žmogaus žarnos (išsigandusiuosius galime nuraminti – tai iš tikrųjų tiesiog ilga dešrelė). Aptarnauti ateis seselės, nešinos didžiuliais švirkštais, kad „pacientus“ galima būtų „nuraminti“.

Nepatikus kalėjimo idėjai, galima rinktis tame pačiame Tokijuje įsikūrusią vampyro kavinę. Kam patinka juodos užuolaidos, karstai, išsiraizgę po kampus ir šviestuvus voratinkliai, kitaip tariant, kas pasiilgo Helovino arba tenori pasijusti filmo apie vampyrus herojais, turėtų rasti tai, ko reikia.

Nuvykę į Taivano miestą Taipėjų, turėsite puikią progą pasijusti žaislų pasaulyje apsilankę Barbės kavinę, duris atvėrusią tik prieš metus. Čia, be abejo, dominuoja rožinė spalva ir plastikas, suteikiantys savitumo. Tikimasi, kad tai padės populiarinti šios lėlės įvaizdį ir sulaukti Barbės gerbėjų iš visos Rytų Azijos.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.