...

Ar užsiimant individualia veikla, kai susergi, reikia įdarbinti žmogų, kuris tave pavaduos?

Žinių bazė

2014.02.14

Užsiimu individualia veikla pagal pažymą. Man susirgus ar gali man pavaduoti mama ar vyras keleta dienų (savaitę) ar privalu man juos įdarbinti? ,

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Augustina Martinėlytė

Teisininkė / Advokatų profesinė bendrija „Bagdanskis iLAW“

Publikavimo data: 2014-02-14 01:28

Asmuo, kuris verčiantis individualia veikla, siekdamas, kad kiti asmenys jį pavaduoti ligos ar pan. atvejais, gali įdarbinti kitus asmenis, sudarydamas...

Publikavimo data: 2014-02-14 01:28

Asmuo, kuris verčiantis individualia veikla, siekdamas, kad kiti asmenys jį pavaduoti ligos ar pan. atvejais, gali įdarbinti kitus asmenis, sudarydamas darbo sutartis. Taip pat galėtų būti sudaromos ir tarpininkavimo, kitų atlygintinų paslaugų teikimo sutartys remiantis LR Civilinio kodekso 6.716 str.

Tarpininkavimo sutartys su agentais negalėtų būti sudaromos, jei jų santykiai su užsakovu būtų pripažinti darbo santykiais, tai yra nustatytas tarpusavio pavaldumas, privalomųjų nurodymų davimas, darbo laiko kontrolė, darbo įrankių bei priemonių užtikrinimas ir kt. Tik nesant darbo santykių požymių, tarpusavio sutartis galima pripažinti civilinėmis. Konkretaus darbo laiko nenurodymas, darbo režimo nebuvimas yra vieni iš civilinių sutartinių santykių požymių.

Ekspertai

Augustina Martinėlytė

Augustina Martinėlytė

Teisininkė / Advokatų profesinė bendrija „Bagdanskis iLAW“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.