...

UAB darbuotojo darbo laikas

Žinių bazė

2015.10.01

Sveiki, norėjau pasiteirauti jei įsteigus UAB dirbs vienas darbuotojas – direktorius, koks galimas minimalus darbo laikas?

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Eglė Paulauskytė

Advokatė / Advokatės Dianos Višinskienės kontora

Publikavimo data: 2015-10-01 18:05

Nei Lietuvos Respublikos darbo kodeksas, nei kiti Lietuvos Respublikos teisės aktai nenumato minimalaus darbuotojo darbo laiko (reglamentuojamas tik maksimalus darbo...

Publikavimo data: 2015-10-01 18:05

Nei Lietuvos Respublikos darbo kodeksas, nei kiti Lietuvos Respublikos teisės aktai nenumato minimalaus darbuotojo darbo laiko (reglamentuojamas tik maksimalus darbo laikas). Praktikoje darbuotojams nustatomas minimalus darbo laikas – 1 valanda per mėnesį. Tačiau atkreiptinas dėmesys, kad ginčo atveju išlieka tikimybė, kad nuostata dėl 1 valandos darbo laiko per mėnesį gali būti nuginčyta, jei ji neatitiks protingumo principo ir realios situacijos, pavyzdžiui, įmonėje, kuri aktyviai vykdo veiklą, dirba tik vienas darbuotojas, atliekantis visas funkcijas, ir jo darbo laikas yra viena valanda per mėnesį.

Pažymėtina, kad šioje konsultacijoje pateikiama informacija yra bendro pobūdžio, todėl dėl kiekvieno individualaus atvejo ir išsamios konsultacijos patartina kreiptis į teisininkus.

Ekspertai

Eglė Paulauskytė

Eglė Paulauskytė

Advokatė / Advokatės Dianos Višinskienės kontora

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.