...

Kaip sugalvoti „kietą” pavadinimą verslui?

Žinių bazė

2017.11.20

Dilema. Negaliu niekaip sugalvoti verslui pavadinimo, nesuprantu kas yra geras pavadinimas? Kaip jo ieškoti? Gal yra kokių būdų kaip tai padaryti?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Justinas Mikulskis

Skaitmeninės rinkodaros ekspertas / Mikulskis.lt

Premium

Publikavimo data: 2017-11-20 22:29

Labai geras klausimas, apie kurį yra parašyta ne viena knyga, pvz. Alina Wheeler „Designing Brand Identity: An Essential Guide for...

Publikavimo data: 2017-11-20 22:29

Labai geras klausimas, apie kurį yra parašyta ne viena knyga, pvz. Alina Wheeler „Designing Brand Identity: An Essential Guide for the Entire Branding Team“, Alexandra Watkins „Hello, My Name Is Awesome: How to Create Brand Names That Stick“ arba net lietuvio Giedriaus Drukteinio „Prekių ženklai: 50 sėkmės istorijų“. Manau, kad žiūrint atsakingai į būsimą verslą – reikalinga perskaityti ir papildyti bendrą žinių bagažą apie branding’ą. Taip pat, tai nėra lengvas klausimas, todėl, kad šiuo metu turiu per mažai informacijos apie Jūsų prekių/paslaugos kategoriją.

Nuo savęs atkreipčiau dėmėsį į pavadinimų galimybes su keliais pavyzdžiais:

1) Naujadaras: Google / Pepsi / Bing
2) Naujadaras su prekės/paslaugos užuomina: Microsoft / Domaining / Cocacola
3) Aiškios prekės/paslaugos darinys : Pizza Hut / General Electric / China Mobile
4) Akronimai:  IBM / BMW / SAP
5) Bendrinis pavadinimas: Apple / Orange / Starbucks
6) Įkūrėjo Vardas: Adidas / Toyota / Johnson & Johnson

Kiekvienai šiai kategorijai sugeneruokite po tris pavadinimus, o toliau atrankos būdu, su savo komanda rinkite nugalėtoją.

Kitas teisingas žingsnis būtų pačioje pavadinimo rinkimo eigoje pasidomėti ar nėra jau tokio prekinio ženklo. Patikrinkite, ar jūsų sugalvotas pavadinimas dar neįregistruotas įmonių registre. Tikrinkite socialiniuose tinkluose ir „Google“ paieškos sistemoje. Apsilankykite Valstybiniame patentų biure.

Tikrinkite ar internetinio adreso vardas (domain) nėra užimtas. Tai padaryti galite nuėję į serveriai.lt paslaugų puslapį ir įrašę norimą vardą (domain) į tam skirtą laukelį ir pasižiūrėti kokie variantai yra laisvi. Dar įdomesnis būdas yra nueiti į Godaddy puslapį ir patikrinti domein užimtumą ir tuo pačiu matyti susijusius interneto adresų variantus, kuriuos jie pateikia. Dažnai, sugalvojus bendrinį pavadinimą, tenka išsipirkti internetinį adresą iš kito žmogaus/įmonės, dažnai tai kainuoja keturženkles/penkiaženkles sumas.

Taip pat, vienas trumpas ir aiškus straipsnis anglų kalba apie įmonės pavadinimo esmę:

https://www.trademarknow.com/blog/7-mistakes-to-avoid-when-choosing-a-product-brand-name

Ekspertai

Justinas Mikulskis

Justinas Mikulskis

Skaitmeninės rinkodaros ekspertas / Mikulskis.lt

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.