...

Kas yra JAV „sales tax“? (Amazon)

Žinių bazė

2019.01.30

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Robertas Jackus

Direktorius / Abipus pasaulio, UAB

Publikavimo data: 2019-01-30 10:18

JAV „sales tax“ yra mokestis už prekę ar paslaugą, kurią gauna galutinis naudotojas (tarpinės grandys neapmokestinamos, t. y. gamintojas, platintojas,...

Publikavimo data: 2019-01-30 10:18

JAV „sales tax“ yra mokestis už prekę ar paslaugą, kurią gauna galutinis naudotojas (tarpinės grandys neapmokestinamos, t. y. gamintojas, platintojas, mažmenos pardavėjas). Mokestis mokamas valstijos lygmeniu, ne JAV federalinei valdžiai. Kiekviena valstija yra nusistačiusi savo mokesčio lygį. Registruotis „sales tax“ mokesčio rinkėju (ir deklaruoti bei sumokėti surinktą mokestį) reikia valstijose, kuriose laikomos jūsų prekės FBA sandėliuose ir (arba) pasiekėte valstijos ekonominės veiklos ribas, tarkim, 200 užsakymų arba 100 tūkst. JAV dolerių apyvartą su tos valstijos rezidentais per pastaruosius 12 mėnesių (kiekviena valstija gali turėti skirtingas užsakymų kiekio ar apyvartos ribas). Aštuoniose valstijose „Amazon“ pats renka mokesčius už pardavėjus, deklaruoja ir sumoka, toliau didindamas skaičių valstijų, kuriose rinks mokesčius už pardavėjus. Pasitikrinti prievolę, kur turėtumėte rinkti „sales tax“, galite per „TaxJar“ (mano nuorodos kodas ir gausiu komisinius, jei pirksite jų paslaugas) įrankį „Sales & Transaction Checker“. Galite išbandyti „TaxJar“ 30 dienų nemokamai ir pasitikrinti, kur kyla prievolė. Man tai privalomas veiklos įrankis, nes JAV „sales tax“ specialistai naudojasi juo generuodami ataskaitas deklaracijoms.

Ekspertai

Robertas Jackus

Robertas Jackus

Direktorius / Abipus pasaulio, UAB

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.