...

Kokią įtaką jūsų puslapio struktūra turi SEO optimizacijai?

Žinių bazė

2019.10.28

Kas svarbu dėliojant puslapio struktūrą, kad tai veiktų teigiamai SEO? Į kokius dalykus reikia atkreipti dėmesį?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Remigijus Kuliešius

Skaitmeninės rinkodaros agentūros „RAIBEC" vadovas ir įkūrėjas / „RAIBEC”

Publikavimo data: 2019-11-13 01:04

Puslapio struktūra ir tinklalapio struktūra dažnai painiojamos, bet tai visiškai skirtingos sąvokos ir dalykai. Tinklalapis yra sudarytas iš puslapių. Puslapis...

Publikavimo data: 2019-11-13 01:04

Puslapio struktūra ir tinklalapio struktūra dažnai painiojamos, bet tai visiškai skirtingos sąvokos ir dalykai. Tinklalapis yra sudarytas iš puslapių. Puslapis sudarytas iš informacijos blokų (elementų). Ir tinklalapio struktūra, kurią sudaro puslapių nuorodos, ir puslapių struktūra turi reikšmės SEO. Abiem šiems elementams keliami skirtingi reikalavimai.

Tinklalapio struktūra turi atitikti nuoseklią ir logišką puslapių ir nuorodų struktūrą. Kiekviena knyga turi temas, temos turi potemes ir t. t. Lygiai taip pat ir tinklalapis yra kaip knyga. Pagrindinis meniu yra pagrindinės tinklalapio temos, o kiekviena tema gali turėti savo potemes. Visa tokia struktūra ir sudaro tinklalapio medį – struktūrą, kurioje kiekviena šaka turi būti nuosekli.

Geros tinklalapio struktūros pavyzdys:
www.parduotuve.lt/buitine-technika/plazminiai-televizoriai/sony/bravia-112b

Blogos tinklalapio struktūros pavyzdys:
www.parduotuve.lt/technika/telezivoriai/a00143ffg-15

Kodėl antras pavyzdys blogas? Žodis „technika“ gali reikšti įvairią techniką ir nenusako, kokia čia technika konkrečiai kaip pirmame pavyzdyje. Po struktūros „technika“ eina iš karto televizoriai, o tai reiškia, kad greičiausiai visi televizoriai papuola į vieną puslapį, kad jie nėra kategorizuoti. Vartotojai, nežinantys, kokio televizoriaus tikrai norėtų, gali ir ieško raktažodžiais „plazminiai televizoriai“, „plazminis televizorius“. Šiuo atveju jums bus sunku papulti į aukštas paieškos pozicijas pagal šiuos raktažodžius, neturint kategorijos puslapio. Televizorių gamintojų yra daug ir kaip pirmoje nuorodoje gerai būtų turėti kategorijas ir pagal gamintojus. Pagaliau nuorodos dalis „a00143ffg-15“ nieko nesako ir neturi jokios prasmės, o pirmajame pavyzdyje yra konkretus televizoriaus modelis.

Kalbant apie puslapių struktūrą, kiekvienas puslapis taip pat turi savo turinio eilės tvarką ir dalis: pavadinimą ir potemes. Informacijos išdėstymas puslapyje turėtų atitikti vartotojo poreikius, kai turinys nuosekliai pateikiamas nuo viršaus iki apačios mažėjančios svarbos seka. Informacijos išdėstymas dažnai yra diskutuotina tema, nes skirtingiems vartotojams ar grupėms skirtinga informacija turi kitokią svarbą. Kokios SEO klaidos daromos dažniausiai ir kaip jų išvengti, galite paskaityti mūsų tinklaraščio straipsnyje „Iš praktikos: dažniausios SEO klaidos svetainėse

Ekspertai

Remigijus Kuliešius

Remigijus Kuliešius

Skaitmeninės rinkodaros agentūros „RAIBEC" vadovas ir įkūrėjas / „RAIBEC”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.