...

Ar gali vyras ir žmona, dirbantys pagal pažymas ir turintys savo kasos aparatus, dirbti vienoje prekybos vietoje ?

Žinių bazė

2014.01.03

Prekės vienodos ir laikomos vienoje patalpoje, tačiau įsigyjimo dokumentai skirtingi.

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Tomas Čepulis

Mokesčių informacijos departamento direktorius / VMI

Publikavimo data: 2014-01-03 11:11

Lietuvos Respublikos teisės aktai nedraudžia vienoje prekybos vietoje prekiauti keliems asmenims, įregistravusiems individualią veiklą pagal pažymą. Vadovaujantis Lietuvos Respublikos gyventojų...

Publikavimo data: 2014-01-03 11:11

Lietuvos Respublikos teisės aktai nedraudžia vienoje prekybos vietoje prekiauti keliems asmenims, įregistravusiems individualią veiklą pagal pažymą.
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos gyventojų pajamų mokesčio įstatymo nuostatomis ir Gyventojų, besiverčiančių individualia veikla (išskyrus gyventojus, įsigijusius verslo liudijimus) buhalterinės apskaitos taisyklėmis, patvirtintomis Lietuvos Respublikos finansų ministro 2003 m. vasario 17 d. įsakymu Nr. 1K-040, gyventojai, įregistravę ir savarankiškai vykdantys individualią veiklą pagal pažymą, gali parduoti tik savo vardu įsigytas prekes, turėti savo vardu išrašytus prekių įsigijimo dokumentus ir atskirai tvarkyti buhalterinę apskaitą.
Jei vienoje prekybos vietoje prekiauja vyras ir žmona, atskirai įregistravę ir savarankiškai vykdantys individualią veiklą pagal pažymą, savo prekes gali laikyti toje pačioje vietoje, tačiau kiekvienas prekiautojas gali parduoti tik savo vardu įsigytas prekes.

Ekspertai

Tomas Čepulis

Tomas Čepulis

Mokesčių informacijos departamento direktorius / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.