...

PVM mokėtojo buhalterinė apskaita

Žinių bazė

2014.02.03

Laba diena,
Dirbau su Individualios veiklos pažyma, įsiregistravau PVM mokėtoju. Prieš tai klientams išrašydavau sąskaitas faktūras ir pirkimo-pardavimo kvitus. Ar dabar įsiregistravus PVM mokėtoju, PVM sąskaitas reikia pradėti pildyti nuo pirmo Nr, pvz AAA 01… gavus grynuosius pinigus, reikia išrašyti grynųjų pinigų paėmimo kvitą, o pirkimo -pardavimo kvitai nebetinka? O jei apmokėjimas įvyksta bankini pavedimu, tai užtenka tik PVM sąskaitos faktūros.

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2014-02-03 21:22

Tapus PVM mokėtoju, klientui (įmonei arba gyventojui, kuris yra PVM mokėtojas) reikia išrašyti PVM sąskaitą-faktūrą, o gavus pinigus – prekių...

Publikavimo data: 2014-02-03 21:22

Tapus PVM mokėtoju, klientui (įmonei arba gyventojui, kuris yra PVM mokėtojas) reikia išrašyti PVM sąskaitą-faktūrą, o gavus pinigus – prekių pirkimo-pardavimo kvitą.  Klientui, fiziniam asmeniui, kuris nėra PVM mokėtojas, galima išrašyti pirkimo-pardavimo kvitą arba PVM sąskaitą-faktūrą.  Kad būtų paprasčiau, visais atvejais geriausia išrašyti PVM sąskaitą-faktūrą. Jei apmokėjimas įvyksta bankiniu pavedimui klientui užtenka išrašyti PVM sąskaitą-faktūrą.

Tačiau nuo šių metų gegužės 1 d. keičiama tvarka ir dar nėra VMI išaiškinimo kokį dokumentą, priimant pinigus, reikės išrašyti po gegužės 1 dienos.
Beje, PVM sąskaitų-faktūrų numeraciją nebūtina pradėti nuo pirmo numerio, galite pasitvirtinti numeraciją, pavyzdžiui nuo numerio AB-301. Svarbu, kad po to sekančios sąskaitos būtų rašomos chronologine tvarka -302;303;304 ir t.t.

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.