...

Ar, išsiėmus individualios veiklos pažymą vertėjo darbui, galima dirbti su užsienio klientais (įmonėmis)?

Žinių bazė

2014.03.02

Ketinu išsiimti individualios veiklos pažymą vertėjo (raštu) darbui. Šio darbo kiekis ir pastovumas visiškai priklausytų nuo klientų užsakymų.

Ar pagal tokią pažymą, galima dirbti (nuotoliniu būdu) su užsienio klientais (įmonėmis)?

Ar, apskaičiuojant ir sumokant mokesčius, galima būtų taikyti 30 proc. atskaitymą pagal Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 18 str.?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Kristina Makaveckaitė

Mokesčių konsultantė / KM Consulting

Publikavimo data: 2014-03-02 22:45

Vykdantiesiems individualią veiklą pagal pažymą iš mokesčių administratoriaus nėra ribojimo pardavinėti paslaugas/ tiekti prekes tik konkrečios šalies pirkėjams, todėl vykdydami...

Publikavimo data: 2014-03-02 22:45

Vykdantiesiems individualią veiklą pagal pažymą iš mokesčių administratoriaus nėra ribojimo pardavinėti paslaugas/ tiekti prekes tik konkrečios šalies pirkėjams, todėl vykdydami vertėjo veiklą, paslaugas parduoti galite ir užsienio juridiniams asmenims.

Pasibaigus mokestiniam laikotarpiui, skaičiuodami apmokestinamąsias pajamas (kai jos gautos tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio pirkėjų), galite taikyti LR GPMĮ 18 str. 12 d. nustatytą alternatyvų gyventojo individualios veiklos pajamoms tenkančių išlaidų pripažinimo leidžiamais atskaitymais būdą (Jūsų minėti 30 proc.).

Ekspertai

Kristina Makaveckaitė

Kristina Makaveckaitė

Mokesčių konsultantė / KM Consulting

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.