...

Mokesčiai dirbančiam studentui pagal individualios veiklos pažymą

Žinių bazė

2014.03.24

Vaikas mokosi dieniniam TVM’e, įsidarbino pas draudimo brokerius, siūlyti draudimo paslaugas ir, kad klientas apsilankytų kontoroj sudaryti draudimo sutartį. Darbas pagal individualios veiklos pažymą. Klausimai : 1. Ar studentams nėra kokių nors lengvatų, ir kaip mokesčiai sumokami, ar per darbdavį, ar pačiam kas mėnesi reikia mokėti? 2. Jeigu įmanoma paskaičiuoti, kiek bus mokesčių ir kokių, jeigu darbdavys siūlo į mėn. 500 Lt be mokesčių, dar bus išlaidos į mėn. apie 200 Lt ( kurie galėtų sumažinti pelną)? 3. Kaip su pajamų deklaravimų? Dėkoju.

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2014-03-24 19:43

Iš pateikto klausimo nėra aišku ar asmuo yra įdarbinimas pagal darbo sutartį ar, visgi, teikia paslaugas “darbdaviui”. Daroma prielaida, jog...

Publikavimo data: 2014-03-24 19:43

Iš pateikto klausimo nėra aišku ar asmuo yra įdarbinimas pagal darbo sutartį ar, visgi, teikia paslaugas “darbdaviui”. Daroma prielaida, jog asmuo (vaikas) nėra įdarbinamas įmonėje, o teikia paslaugas įmonei įregistravęs individualią veiklą pagal pažymą. Tokiu atveju nuo gauto pelno (pajamų-išlaidų skirtumo) reikės sumokėti GPM 5 proc.  PSD 4,5 % ir Sodrai 14,25%. Pagal pateiktą pavyzdį, jei “pelnas” gautųsi 300 Lt. mėnesiui, tai mokesčiai sudarytų: GPM 15 Lt, PSD 13,5 Lt, Sodra 42,75 Lt. Į rankas lieka 228,75 Lt.
Mokesčius reikės deklaruoti ir sumokėti iki sekančių metų gegužės 1d.

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.