...

Tarkim vykdau IV, ar turiu mokėti PSD jei esu studentas?

Žinių bazė

2014.03.31

Ar vykdydamas individualią veiklą turėčiau mokėti PSD, jeigu esu Lietuvos universiteto dieninių (nuolatinių) studijų studentas? Dar prie to paties būtų įdomu sužinoti, ar yra kokių būdų man įregistravus IV, dirbti kartu su kolega (laisovji profesija)? Ar vis dėlto tokiu atveju geriau rinktis kitą veikos formą?

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2014-03-31 00:27

Deja, taip, turite mokėti visus privalomus mokesčius (PSD, VSD, GPM). Jums lengvata yra tik ta, kad PSD įmokų nereikia mokėti...

Publikavimo data: 2014-03-31 00:27

Deja, taip, turite mokėti visus privalomus mokesčius (PSD, VSD, GPM). Jums lengvata yra tik ta, kad PSD įmokų nereikia mokėti kas mėnesį, o tik metams pasibaigus iki gegužės 1d.
Iš klausime pateiktos informacijos neaišku kokią veiklą norite vykdyti ir koks būtų kolegos vaidmuo toje veikloje. Galimi keli variantai. Įregistravę individualią veiklą savo kolegą galite samdyti pagal darbo sutartį ir mokėti jam darbo užmokestį. (mokestine prasme šis variantas nėra pats geriausias). Kita vertus kolega taip pat gali įregistruoti individualią veiklą ir gali teikti paslaugą jums arba tiesiai užsakovams. Dar vienas variantas – steigti MB kartu su kolega ir dirbti kartu.

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.