...

Planuojame gaminti sojų vaško žvakes. Kokie dokumentai būtų reikalingi, norint pradėti šią veiklą. Ar pakaktų ind veiklo pagal pažymą? Dėkoju.

Žinių bazė

2014.05.13

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Sigita Sriubaitė-Stepurienė

Regiono vadovė / Klauberg BALTICS

Publikavimo data: 2014-05-13 09:58

Pradedant naują veiklą būtina nusistatyti veiklos apimtį, formą, veikimo trukmę bei kitus svarbius aspektus. Skaitytojo atveju galima užsiimti žvakių gamyba...

Publikavimo data: 2014-05-13 09:58

Pradedant naują veiklą būtina nusistatyti veiklos apimtį, formą, veikimo trukmę bei kitus svarbius aspektus. Skaitytojo atveju galima užsiimti žvakių gamyba įregistruojant individualią veiklą pagal pažymą.

Atkreiptinas dėmesys, jog veikimas pagal individualios veiklos pažymą rekomenduotinas, kai veikia vienas asmuo, tačiau siekia tęstinės, pastovios veiklos. Užregistravus individualią veiklą pagal pažymą asmuo turi deklaruoti gautas pajamas, taip pat gyventojui yra taikomas pajamų mokestis, priklausomai nuo veiklos 5 % (jei užsiimama gamyba, prekyba ar paslaugų teikimu) arba 15 % (užsiimant laisvosiomis profesijomis) apmokestinamą sumą nustatant pagal gautų pajamų ir išlaidų skirtumą. Taip pat reikėtų nepamiršti, jog užsiimant individualia veikla, taikomas ir valstybinio socialinio draudimo mokestis bei privalomas sveikatos draudimas.
Tačiau šiuo atveju, skaitytojo minėta veikla galima užsiimti ir įsigyjant verslo liudijimą. Tokia veiklos registracija gali būti naudinga, kai veikla siekiama užsiimti tam tikrą apibrėžtą laiką. Tokiu atveju, įmoka atliekama tik įsigyjant verslo liudijimą. Taip pat verslo liudijimas gali būti naudingas, siekiant į žvakių gamybą įtraukti ir vieną šeimos narį, tačiau šį pageidavimą svarbu nurodyti dar iki verslo liudijimo įsigijimo. Atkreiptinas dėmesys, jog veikti pagal verslo liudijimą galima tik užsiimant numatytomis veiklomis, skaitytojo atveju žvakių gamyba patenka į veiklų su verslo liudijimais sąrašą. 

Skaitytojo atveju, rekomenduotina kreiptis į Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI) dėl detalesnės informacijos, susijusios su verslo liudijimų ar individualios veiklos pažymų išdavimu. Dėl konsultacijų suinteresuoti asmenys gali kreiptis tiesiogiai į VMI teritorinius padalinius, prisijungę prie VMI internetinės svetainės (www.vmi.lt) ar telefonu 1882.

Ekspertai

Sigita Sriubaitė-Stepurienė

Sigita Sriubaitė-Stepurienė

Regiono vadovė / Klauberg BALTICS

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.