...

Moku mokesčius užsienyje, bet Lietuvoje vykdau individualią veiklą. Ar draudimo skolą numinusuos, jei pristatysiu visus reikiamus dokumentus?

Žinių bazė

2014.05.15

Labai nerimauju dėl skolos kurią turiu atiduoti Sodrai, už soc. draudimą, ir ta skola didės.. Lietuvoje vykdau individualią veiklą, o dirbu Olandijoje, fabrike, ir esu čia drausta. Turiu draudimo koretelę, ir visus mokesčius moku šiai šaliai. Lietuvoje busiu tik Liepos mėnesį. Sakykit ką daryti kad ta skola išnyktų? Kokius dokumentus reikia pristatyti sodrai? O gal dokumentai nepadės, ir privalėsiu mokėti soc. draudimą Lietuvoje ir Olandijoje?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2014-05-15 20:18

Gyventojų socialinio draudimo įmokų mokėjimą Lietuvoje administruoja Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos (SODROS) įstaigos. Į gyventojui iškilusius klausimus dėl socialinio...

Publikavimo data: 2014-05-15 20:18

Gyventojų socialinio draudimo įmokų mokėjimą Lietuvoje administruoja Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos (SODROS) įstaigos. Į gyventojui iškilusius klausimus dėl socialinio draudimo įmokų mokėjimo dirbant užsienio valstybėje ir vykdant individualią veiklą Lietuvoje pagal kompetenciją galėtų atsakyti SODRA.

Informaciją apie socialinį draudimą, socialinio draudimo įmokas ir mokėjimo tvarką galima rasti Sodros internetinėje svetainėje: www.sodra.lt. arba paskambinus į Sodros informacinį centrą telefonu 1883.

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI prie FM) pagal savo kompetenciją paaiškina, kad tuo atveju kai gyventojas yra įregistravęs individualią veiklą Lietuvoje, o faktiškai gyvena ir dirba užsienyje ir individualios veiklos Lietuvoje faktiškai nevykdo, tokią veiklą Lietuvoje turėtų išregistruoti (nutraukti).

Gyventojas, pageidaujantis nutraukti vykdomą individualią veiklą, ne vėliau kaip per 5 darbo dienas po veiklos nutraukimo dienos, VMI prie FM turi pateikti užpildytą Fizinio asmens prašymo įregistruoti į Mokesčių mokėtojų registrą REG812 formą (toliau – Prašymas), su įrašyta veiklos nutraukimo data. Šis dokumentas yra individualios veiklos nutraukimo pagrindas. Prašymą gyventojas gali pateikti prisijungęs prie elektroninio VMI portalo, autorizuotų elektroninių paslaugų srityje Mano VMI atsiųsti paštu ar betarpiškai įteikti VMI darbuotojui.

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.