...

Tarpininkai – užsakomasis pardavimas paštu arba internetu

Žinių bazė

2014.05.21

Užsiimu individualia veikla pagal pažymą – Užsakomasis pardavimas paštu arba internetu.
Ne PVM mokėtoja. Prekiauju vaikiškomis prekėmis. Jas kuriu pati, savarankiškai – iš medžiagų įsigytų Lietuvoje. Šiuo metu planuoju plėstis ir ieškau tarpininkų tarp savo draugų ir pažįstamų (fiziniai asmenys), nuolat gyvenančių EU ir „trečiųjų šalių“ teritorijoje. Svarbiausias tarpininkų uždavinys būtų – tik klientų paieška ir tiesioginis informacijos teikimas telefonu arba el. paštu.
Mėnesio pabaigoje jiems bus sumokomas atlygis % , priklausomai nuo pardavimų kiekio.
Už prekes klientai sumokės į mano asmeninę LT sąskaitą, o prekės bus siunčiamos iš Lietuvos tiesiogiai kliento nurodytu adresu.
Individualioje veikloje faktiškai patirtas išlaidas priskiriu prie leidžiamų atskaitymų ir tam reikalui turiu išlaidas pagrindžiančius dokumentus.
Klausimai:
1. Ar fizinis asmuo gali būti tarpininkas?
2. Ar jam privalu kaip nors registruoti tokią veiklą?
3. Kokie mokesčiai laukia fizinio asmens, užsiimančiu tarpininkavimo paslaugomis ir gaunančių iš to pajamas?
4. Kaip man, individualios veiklos vykdytojui, įforminti tokius santykius su fiziniu asmeniu?
5. Kaip reikėtų įforminti atlygio išmokėjimą (išlaidas) individualios veiklos buhalteriniuose dokumentuose?

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2014-05-21 18:03

Taip, fizinis asmuo gali būti tarpininkas. Su fiziniu asmeniu rekomenduojama sudaryti rašytinę tarpininkavimo sutartį, kurioje būtų aptartos pareigos, veikla, komisiniai,...

Publikavimo data: 2014-05-21 18:03

Taip, fizinis asmuo gali būti tarpininkas. Su fiziniu asmeniu rekomenduojama sudaryti rašytinę tarpininkavimo sutartį, kurioje būtų aptartos pareigos, veikla, komisiniai, apmokėjimas ir t.t. Lietuvoje toks fizinis asmuo turėtų registruoti individualią veiklą pagal pažymą. Tačiau, kitose šalyse reikėtų žiūrėti pagal toje šalyje galiojančius įstatymus.  Kokie mokesčiai būtų taikomi kitose šalyse, taip pat reikėtų pasidomėti pagal konkrečios šalies įstatymus.

Atlygio (komisinio) išmokėjimą būtų galima įforminti pagal atliktų darbų suvestines (gali būti ir elektroninės) bei, jei tarpininkas užregistravęs individualią veiklą savo šalyje, pagal tarpininko išrašytus dokumentus (sąskaita ar laisvos formos dokumentas pagal tarpininko šalyje galiojančius įstatymus).

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.