...

Vykdau individualią veiklą. Ar būtina nurodyti IDV pažymos numerį?

Žinių bazė

2014.06.16

Vykdau individualią veiklą. Tiekėjas iš JAV sąskaitoje nenurodo mano individualios veiklos vykdymo pažymos numerio. Ar būtina jį nurodyti, norint pagrįsti išlaidas?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Kristina Makaveckaitė

Mokesčių konsultantė / KM Consulting

Publikavimo data: 2014-06-16 13:04

Kai individualia veikla besiverčiantis gyventojas įsigyja prekių (paslaugų) iš užsienio vienetų ar užsienio gyventojų, išlaidas pagrindžiantys dokumentai turi atspindėti ūkinės...

Publikavimo data: 2014-06-16 13:04

Kai individualia veikla besiverčiantis gyventojas įsigyja prekių (paslaugų) iš užsienio vienetų ar užsienio gyventojų, išlaidas pagrindžiantys dokumentai turi atspindėti ūkinės operacijos turinį – t.y. iš ūkinės operacijos turinio turi būti galima nustatyti, kas, kam, už kiek ir kokią prekę (paslaugą) pardavė. Klausime nenurodėte, ar sąskaitoje faktūroje be vardo ir pavardės įrašytas Jūsų asmens kodas ar PVM mokėtojo kodas (tokiu atveju, jei esate PVM mokėtojas). Tokiu atveju, jei yra bent vienas iš šių rekvizitų, kuris ir identifikuoja Jus, kaip apmokestinamąjį asmenį, o iš sąskaitos faktūros, kurią Jums išrašė tiekėjas iš JAV, galima aiškiai nustatyti ūkinės operacijos turinį, gautas apskaitos dokumentas tinkamai pagrindžia Jūsų patirtas išlaidas, net jei dokumente neįrašytas Jūsų individualios veiklos vykdymo pažymos numeris.

Ekspertai

Kristina Makaveckaitė

Kristina Makaveckaitė

Mokesčių konsultantė / KM Consulting

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.