...

Interneto verslas – tarpininkavimas

Žinių bazė

2014.07.14

Verslo modelis: Suteikiame galimybę ES ir ne ES piliečiams įsigyti kiniškas prekes iš įvairių kiniškų interneto svetainių už tai imdami tarpininkavimo mokestį. Klausimas: kaip ir kokie mokesčiai būtų taikomi mums, kaip tarpininkams, kurie per savo svetainę leidžia žmonėms išsirinkti ir apmokėti už patinkančias prekes iš Kinijos? Ar mokesčiai taikomi pardavus ne ES piliečiui?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Kristina Makaveckaitė

Mokesčių konsultantė / KM Consulting

Publikavimo data: 2014-07-14 13:05

Iš pateikto klausimo neaiškus pats verslo veikimo mechanizmas – t.y. Jūs veiksite kaip neatsiskleidę tarpininkai (prekes įsigysite ir vėliau savo...

Publikavimo data: 2014-07-14 13:05

Iš pateikto klausimo neaiškus pats verslo veikimo mechanizmas – t.y. Jūs veiksite kaip neatsiskleidę tarpininkai (prekes įsigysite ir vėliau savo vardu jas perparduosite) ar kaip atsiskleidę tarpininkai – t.y. bus parduodama ne prekė, o tik tarpininkavimo paslauga.

Nesvarbu, LR apmokestinamasis asmuo prekę parduoda ES įsikūrusiam piliečiui ar už ES ribų – mokesčius nuo pardavimų mokėti reikia. 

Jeigu veikiate kaip atsiskleidę tarpininkai (t.y. parduodate tik tarpininkavimo paslaugą), tiekimas neapmokestinamajam asmeniui, įsikūrusiam už LR ribų (nesvarbu – EB teritorijoje ar už jos), PVM požiūriu – PVM objektas čia, Lietuvoje. Tai reiškia, kad jei esate PVM mokėtojai – tiekimo sandorio metu turite išskirti PVM, jei nesate – tokie tiekimai įsiskaičiuoja į pardavimų sumą, kurią reikia nuolatos sekti, tikrinant, kada atsiras prievolė tapti PVM mokėtoju.

Jeigu vis dėlto veikiate kaip neatsiskleidę tarpininkai ir įsigyjate prekes, kurias vėliau savo vardu perparduodate, sandorio sudarymo metu sekame prekės faktinį judėjimą – nuo to priklauso, ar prekės tiekimo sandoris yra PVM objektas čia, Lietuvoje, ar už jos ribų. 

Dėl kitų mokamų mokesčių: klausime pateikta per mažai informacijos; neaišku, kokią veiklos formą pasirinkote, esate PVM mokėtojai ar ne, todėl negaliu detaliau apibrėžti atsirasiančių mokestinių prievolių dėl minėtų ūkinių sandorių vykdymo.

Ekspertai

Kristina Makaveckaitė

Kristina Makaveckaitė

Mokesčių konsultantė / KM Consulting

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.