...

Ar dirbant pagal verslo liudijimą galim išrašyti sąskaitą faktūrą ?

Žinių bazė

2014.07.29

Ir jeigu galima tik pinigų priėmimo kvitą, ar tokio dokumento blankai turi būti iš anksto kaip nors registruojami? Ar VMI visai nesvarbu, kiek asmuo tų blankų turi?

Temos: , , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2014-07-29 23:22

Gera žinia ta, jog jei prekes ar paslaugas parduodate fiziniam asmeniui, nevykdančiam ekonominės veiklos ir jis neprašo išrašyti kvito, tuomet...

Publikavimo data: 2014-07-29 23:22

Gera žinia ta, jog jei prekes ar paslaugas parduodate fiziniam asmeniui, nevykdančiam ekonominės veiklos ir jis neprašo išrašyti kvito, tuomet kvito galite nerašyti (!). Tokiu atveju gautas pajamas įrašysite į pajamų apskaitos žurnalą.
Jei pirkėjas pageidauja, kvitą privaloma išrašyti. Kvitą (-us) galima atsispausdinti iš Mano VMI svetainės arba nusipirkti blankų parduotuvėse. Blankų registruoti neprivaloma. Blankų numerį galite susigalvoti pats. Tačiau, būkite atidūs, nes numeracija turi tęstis didėjančia seka. Tarkim 00001, 0002, 0003 ir t.t.

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.