...

Mokesčiai užsiimant trumpalaike nuoma.

Žinių bazė

2014.09.19

Nuomoju keletą būtų trumpiems laikotarpiams, ketinu plėsti veiklą. Klausimas nuo kokio dydžio metinių pajamų reiktų įteisinti veiklą? Ačiū už atsakymą.

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2014-09-19 17:43

Nėra apibrėžta nuo kokios gautos pajamų sumos reiktų registruoti veiklą. Jei butus nuomojate tik fiziniams asmenims, galite rinktis: 1. Neregistruoti...

Publikavimo data: 2014-09-19 17:43

Nėra apibrėžta nuo kokios gautos pajamų sumos reiktų registruoti veiklą. Jei butus nuomojate tik fiziniams asmenims, galite rinktis:
1. Neregistruoti veiklos, o metinėje deklaracijoje tiesiog deklaruoti gautas pajamas iš nuomos, nuo gautų pajamų sumokant 15 proc. GPM 
2. Išsiimti verslo liudijimą sumokant fiksuotą GPM sumą (apie 500 eur metams).  Antrasis variantas netinka tuomet, jei butą nuomojate įmonei, tokiu atveju lieka tik pirmasis variantas.
Jei veiklą plėtojate ir norite išlaidoms priskirti turto remonto, įsigijimo išlaidas, tuomet verta pagalvoti apie IDV veiklos ar įmonės (MB, UAB) registravimą. 

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.