...

Sumokėtas avansas už įrangą, kuri neatitiko reikalavimų.

Žinių bazė

2015.07.29

Bandysiu aprašyt situaciją kuo aiškiau.
Gamybinė įmonė pirko įranga iš užsienio kliento. 2011-2012 buvo sumokėtas avansas, buvo vykdomas pirmas etapas, tai yra, gavome dalį įrangos už sumokėta avansą, bet atvežta įranga neatitiko reikalavimų pagal sutartį, nevykdė našumo ir gamybos apimčių, norėjome atsisakyt įrangos, bet įmonė bankrutavo. Kabo sumokėtas avansas ir nenaudojama įranga.
Klausimas kaip įtraukt į apskaitą, ko reikia ir kokia verte? Norim įdėt į atsargas, kad galėtume ieškoti pirkėjo ir parduoti.

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2015-07-29 09:53

Klausime nėra pakankamai detalių, išsamiam atsakymui (pvz. neaišku, kaip iki dabar buvo užpajamuotas turtas? kiek buvo sumokėta avanso ir už...

Publikavimo data: 2015-07-29 09:53

Klausime nėra pakankamai detalių, išsamiam atsakymui (pvz. neaišku, kaip iki dabar buvo užpajamuotas turtas? kiek buvo sumokėta avanso ir už kokią vertę buvo gauta įrengimų?).
Kai pirmojo etapo metu gavote dalį įrengimų, tikriausia perdavimo dokumentuose buvo nurodyta ir įrengimų vertė. Pagal šiuos dokumentus galima įrengimus priskirti ilgalaikiam turtui. Tačiau jei įrengimai nebuvo naudojami veikloje, jų nusidėvėjimas neskaičiuojamas. Jei dabar norite parduoti įrengimus, juos galite perkelti į atsargas arba parduoti ir kaip ilgalaikį turtą.
Jei visgi perduodant įrengimus nurodytos vertės nebuvo, reiktų peržiūrėti, galbūt vertė etapais buvo nurodyta sutartyje?. Vertę taip pat gali nustatyti nepriklausomas turto vertintojas ar netgi įmonės sudaryta turto inventorizavimo komisija.

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.