...

Pajamos iš tinklalapio ir jų įteisinimas.

Žinių bazė

2015.10.31

Sveiki, turiu kelis tinkapius iš kurių (iš reklamos) gaunų nemažai pinigų į Paypal sąskaitą, o iš jos persivedu į savo banko sąskaitą. Norėjau paklausti, kokią veiklą man reiktų išsiimti (verslo liudijimas, IDV ar kažką kitą?), kaip viską įsiteisint? Kokius mokesčius reiktų mokėti (šiuo metu esu studentas, niekur daugiau nedirbu)?

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2015-10-31 21:38

Gyventojas, turintis interneto tinklalapius ir juose talpinantis reklamą ir iš to tęstinį laikotarpį gaunantis pajamų, būtų laikomas vykdančiu individualią veiklą,...

Publikavimo data: 2015-10-31 21:38

Gyventojas, turintis interneto tinklalapius ir juose talpinantis reklamą ir iš to tęstinį laikotarpį gaunantis pajamų, būtų laikomas vykdančiu individualią veiklą, kurią turėtų įregistruoti teisės aktuose nustatyta tvarka. Tokiai individualiai veiklai verslo liudijimai neišduodami. Šią veiklą gyventojas galėtų vykdyti įregistravęs individualią veiklą pagal pažymą, t.y. ne vėliau kaip veiklos vykdymo pradžios dieną mokesčių administratoriui pateikęs Fizinio asmens prašymo įregistruoti į Mokesčių mokėtojų registrą REG812 formą (toliau –Prašymas REG812). Prašymo REG812 formą gyventojas gali pateikti prisijungęs prie elektroninio Valstybinės mokesčių inspekcijos (toliau – VMI) portalo, autorizuotų elektroninių paslaugų srityje Mano VMI, atsiųsti paštu ar betarpiškai įteikti VMI darbuotojui.

Gyventojo individualios veiklos pagal pažymą pajamoms, gautoms iš reklamos, talpinamos internetiniuose tinklalapiuose, būtų taikomas 5 proc. gyventojų pajamų mokesčio tarifas. Apskaičiuojant individualios veiklos apmokestinamąsias pajamas iš pajamų gali būti atimami GPMĮ 18 straipsnyje nurodyti su individualios veiklos pajamų gavimu ar uždirbimu susiję leidžiami atskaitymai.

Be to, gyventojai, vykdantys individualią veiklą pagal pažymą, turi mokėti 9 proc. dydžio privalomojo sveikatos draudimo (toliau – PSD) bei 28,5 proc. dydžio valstybinio socialinio draudimo (toliau – VSD) įmokas, kurios skaičiuojamos nuo 50 proc. individualios veiklos apmokestinamųjų pajamų (neatėmus PSD ir VSD įmokų) sumos. Šių įmokų mokėjimą administruoja Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos (SODROS) įstaigos.

Jei gyventojai teikia elektronines paslaugas (suteikia teisę tinklalapyje talpinti reklamą ir pan.) ir vykdo kitą PVM apmokestinamą veiklą šalies teritorijoje, tai jei iš tokios veiklos gautos/gautinos pajamos per metus (per 12 paskutinių mėnesių) viršytų 45 000 eurų ribą, gyventojams atsirastų prievolė registruotis PVM mokėtojais, skaičiuoti ir mokėti į biudžetą PVM.

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.