...

Kauno įmonė nusisamdė dirigentą viešam atlikimui, kokius mokesčius reikia už jį sumokėti VMI?

Žinių bazė

2016.02.17

Atlikejas dirba pagal individualios veiklos pažymą, ne PVM mokėtojas, ne mūsų įstaigos darbuotojas, ne užsienietis. Savo sąskaitoje (pernai) prašė išmokėti visą sumą, šiemet pagal tą pačią pažymą jau prašo sumokėti už jį 5% pajamų mokestį.

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2016-02-17 15:32

Nuolatinio Lietuvos gyventojo pajamos, gautos iš individualios atlikėjo veiklos pagal pažymą, apmokestinamos gyventojų pajamų mokesčiu taikant 5 proc. tarifą. Pagal...

Publikavimo data: 2016-02-17 15:32

Nuolatinio Lietuvos gyventojo pajamos, gautos iš individualios atlikėjo veiklos pagal pažymą, apmokestinamos gyventojų pajamų mokesčiu taikant 5 proc. tarifą. Pagal mokesčio mokėjimo tvarką tokios pajamos priskiriamos A klasės pajamoms. Pajamų mokestį nuo šių išmokų apskaičiuoti, išskaičiuoti ir sumokėti į biudžetą privalo išmokas išmokėjęs asmuo.
Vadinasi, atlikėją samdžiusi Kauno įmonė, kaip mokestį išskaičiuojantis asmuo, išmokėdama nuolatiniam Lietuvos gyventojui individualios atlikėjo veiklos pajamas, privalėtų apskaičiuoti, išskaičiuoti ir sumokėti į biudžetą 5 proc. pajamų mokestį. Jeigu pajamų mokestį įmonė sumokėtų savo lėšomis (jis nebūtų išskaičiuotas iš atlikėjo veiklos pajamų), tai įmonės lėšomis į biudžetą sumokėtas pajamų mokestis nebūtų laikomas atlikėjo pajamomis, gautomis natūra (GPMĮ 9 str. 1 d. 5 punktas).

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.