...

IV sąnaudos.

Žinių bazė

2016.03.28

Ar galima vykdant IV nupirkti mašiną ir nusirašyti jos kainą į sąnaudas?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2016-03-28 02:02

Vykdant IV automobilio išlaidas galima priskirti tik tuo atveju, jei teikiate transporto, automobilio nuomos arba vairavimo paslaugas. Jei teikiate minėtas...

Publikavimo data: 2016-03-28 02:02

Vykdant IV automobilio išlaidas galima priskirti tik tuo atveju, jei teikiate transporto, automobilio nuomos arba vairavimo paslaugas. Jei teikiate minėtas paslaugas ir perkate ne senesnį nei 5 metų automobilį, tuomet automobilio pirkimo kainą sąnaudoms galite priskirti (nudėvėti) per 4 metus lygiomis dalimis. Jei perkate senesnį nei 5 metų – tuomet sąnaudas turite išdalinti per 10 metų. Kitais atvejais (vykdant kitas veiklas) automobilio pirkimo išlaidų negalite priskirti sąnaudoms.

Jei neteikiate aukščiau minėtų paslaugų tačiau veikloje naudojate savo automobilį, tuomet sąnaudoms galite priskirti automobilio eksploatacines išlaidas (kuras, detalės, remontas). Tokiu atveju turėtumėte faktiškai paskaičiuoti kiek su automobiliu važiuojate savo, kiek IV veiklos reikmėms ir sąnaudoms galėtumėte priskirti tik tą faktinę dalį, kuri tenka IV veiklai.

Atkreiptinas dėmesys, jog abiem atvejais automobilį turėtumėte deklaruoti formoje FR0457 kaip individualios veiklos turtą ir tik tuomet galėtumėt išlaidas priskirti sąnaudoms. 

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.