...

E.drabužių parduotuvė. Ar reikia kasos aparato?

Žinių bazė

2016.04.08

Esu visiška naujoke šiame versle. Kaip su kasos aparatu ir ar reikalingos saskaitos-faktūros?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2016-04-08 19:36

Kasos aparatų diegimo ir naudojimo tvarka nustatyta „Kasos aparatų diegimo ir naudojimo tvarkos apraše“, patvirtintame Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m....

Publikavimo data: 2016-04-08 19:36

Kasos aparatų diegimo ir naudojimo tvarka nustatyta „Kasos aparatų diegimo ir naudojimo tvarkos apraše“, patvirtintame Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. rugpjūčio 13 d. nutarimu Nr. 1283 „Dėl Kasos aparatų diegimo ir naudojimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ (toliau – Aprašas). Apraše nustatytas reikalavimas naudoti kasos aparatus individualia veikla besiverčiantiems gyventojams, kurie užsiima prekybos veikla ir prekiauja pastatuose ar patalpose, taip pat kioskuose, vagonėliuose, kilnojamuose nameliuose, autoparduotuvėse (toliau – patalpose).

Aprašo 4 punkte nustatyta, kad kasos aparatai turi būti įrengti ir naudojami kiekvienoje atsiskaitymo vietoje (išskyrus Aprašo 10-12 punktuose nurodytus atvejus), kurioje asmenys už prekes (paslaugas) atsiskaito grynaisiais pinigais ir (ar) mokėjimo kortelėmis.

Jei vykdysite prekybos drabužiais individualią veiklą patalpose ir pirkėjas, atvykęs atsiimti prekių į Jūsų turimas patalpas, atsiskaitys už prekes grynaisiais pinigais, atsiskaitydama su pirkėju privalėtumėte naudoti kasos aparatą ir pirkėjui išduoti kasos aparato kvitą. Tuo atveju, jei pirkėjas su Jumis atsiskaitytų pavedimu, o į patalpą tik atvyktų pasiimti prekių ar prekes Jūs pati pristatytumėte pirkėjui į sutartą vietą ar išsiųstumėte paštu, kasos aparato naudoti neprivalėtumėte, o pirkėjui turėtumėte išrašyti sąskaitą faktūrą arba, įsiregistravus PVM mokėtoju registre, PVM sąskaitą faktūrą.

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.