...

Įsivežtų prekių mokesčiai

Žinių bazė

2016.06.09

Prekes planuojame atsivežti iš Anglijos, perkant tiesiogiai parduotuvėse ir apmokant tos šalies mokesčius. Toliau tos prekės bus parduodamos Lietuvoje (dirbama pagal verslo liudijimą, ne PVM mokėtojai). Ar reikia apskaičiuoti PVM už įsigytas prekes Lietuvoje, deklaruoti ir sumokėti?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2016-06-09 09:34

Jei dirbate pagal verslo liudijimą, tuomet nesate PVM mokėtojai (verslo liudijimo turėtojai negali būti PVM mokėtojai). Todėl PVM mokėti nuo...

Publikavimo data: 2016-06-09 09:34

Jei dirbate pagal verslo liudijimą, tuomet nesate PVM mokėtojai (verslo liudijimo turėtojai negali būti PVM mokėtojai). Todėl PVM mokėti nuo įsigytų prekių ar parduodant nereikia. Jei taptumėte PVM mokėtojais, tuomet UK įmonė Jums prekes turėtų parduoti be UK PVM, o parduodant šias prekes Lietuvoje, turėtumėte paskaičiuoti ir sumokėti Lietuvišką PVM į VMI. PVM mokėtoju galite registruotis savanoriškai arba atsiradus prievolei:

1. Jei Jūsų parduotų prekių apyvarta per 12 mėnesių viršytų 45 000 eur,

2. Jei importuojamų prekių vertė per 12 mėnesių viršytų 14 000 eur.

Įvykus bent vienam iš aukščiau paminėtų atvejų, turėtumėt išsiimti individualią veiklą pagal pažymą arba registruoti įmonę ir tapti PVM mokėtojais.

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.