...

Prekių pirkimas iš ES šalies ir PVM

Žinių bazė

2016.07.11

Fizinis asmuo (ne PVM mokėtojas) pagal verslo liudijimą verčiasi prekyba. Perka prekes iš ES šalies ir parduoda Lietuvoje. PVZ vienais metais prekių įsigyta už 1000eur, kitais metais už 10.400eur, dar kitais metais už 5300eur. Ar asmuo turėjo mokėti PVM?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2016-07-11 12:15

Prievolė registruotis PVM mokėtoju, skaičiuoti ir mokėti PVM dėl prekių įsigijimų iš kitos Europos Sąjungos (ES) valstybės narės atsiranda, kai...

Publikavimo data: 2016-07-11 12:15

Prievolė registruotis PVM mokėtoju, skaičiuoti ir mokėti PVM dėl prekių įsigijimų iš kitos Europos Sąjungos (ES) valstybės narės atsiranda, kai yra įvykdytos tokios sąlygos: prekės perkamos iš kitos ES valstybės narės PVM mokėtojų, ar asmenų, kurie privalo būti registruoti PVM mokėtojais; įsigytos prekės atgabenamos į Lietuvą; pardavėjai prekių tiekimui netaikė maržos schemos; per kalendorinius metus bendra iš kitų ES valstybių narių nurodytomis sąlygomis įsigytų prekių vertė viršija 14 000 eurų ribą.
Taigi, jeigu iš kitų ES valstybių narių įsigytų prekių vertė kalendoriniais metais neviršija 14 000 eurų sumos, prievolės registruotis PVM mokėtoju, skaičiuoti ir mokėti PVM dėl prekių įsigijimų iš kitų ES valstybių narių nėra.
Atkreipiame dėmesį, kad su PVM susijusių prievolių gali atsirasti ir dėl prekių pardavimų šalies teritorijoje, t.y., kai per metus (12 paskutinių mėnesių) iš PVM apmokestinamos veiklos šalies teritorijoje atlygis pasieks  45 000 eurų

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.