...

Ar reikės Lietuvoje mokėti PVM už prekes, pirktas iš Bulgarijos su 0% PVM?

Žinių bazė

2016.08.02

Noriu pradėti prekiauti drabužiais internete su individualios veiklos pažyma. Pirmąją siuntą rūbų užsisakiau iš įmonės Bulgarijoje ir jie sąskaitą išrašė su 0% PVM. Ar man reikės tą PVM sumokėti Lietuvoje, nors ir nesu PVM mokėtoja? Jei taip, tai kada- gavus prekes, ar pasibaigus mokestiniam laikotarpiui?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2016-08-02 11:05

Prievolė registruotis PVM mokėtoju, skaičiuoti ir mokėti PVM dėl prekių įsigijimų iš kitos Europos Sąjungos (ES) valstybės narės atsiranda, kai...

Publikavimo data: 2016-08-02 11:05

Prievolė registruotis PVM mokėtoju, skaičiuoti ir mokėti PVM dėl prekių įsigijimų iš kitos Europos Sąjungos (ES) valstybės narės atsiranda, kai yra įvykdytos tokios sąlygos: prekės perkamos iš kitos ES valstybės narės PVM mokėtojų, ar asmenų, kurie privalo būti registruoti PVM mokėtojais; įsigytos prekės atgabenamos į Lietuvą; pardavėjai prekių tiekimui netaikė maržos schemos; per kalendorinius metus bendra iš kitų ES valstybių narių nurodytomis sąlygomis įsigytų prekių vertė viršija 14 000 eurų ribą.
Taigi, norint įvertinti Jums tenkančias su PVM susijusias prievoles, reikia įvertinti eilę aplinkybių: ar prekių pardavėjas yra registruotas PVM mokėtoju, ar įsigytos prekės atgabenamos į Lietuvą, ar per kalendorinius metus bendra iš kitų ES valstybių narių įsigytų prekių vertė viršija 14 000 eurų ribą ir kt. Neturint tokios informacijos, vienareikšmiškai atsakyti į klausimą nėra galimybės. 
Atkreipiame dėmesį, kad su PVM susijusių prievolių gali atsirasti ir dėl prekių pardavimų, t.y., kai per metus (12 paskutinių mėnesių) iš tokios ir kitos PVM apmokestinamos veiklos šalies teritorijoje gaunama pajamų daugiau nei už 45 000 eurų.

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.