...

Pirkimas iš fizinio asmens be sutarties – ar gali būti pagrįstos išlaidos?

Žinių bazė

2016.10.17

Perkami daiktai iš fizinių asmenų iki 300eur vertės. Pirkimo-pardavimo sutartis nėra sudaroma. Daiktai perparduodami turint individualią veiklą. Ar galima pirkimus iš fizinių asmenų be pirkimo pardavimo sutarties įtraukti kaip prekių savikainą ir atskaičiuoti kaip pagrįstas išlaidas? Kokiu būdu?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2016-10-17 18:43

Visos gyventojo su jo vykdoma individualia veikla susijusios išlaidos (įskaitant ir prekių įsigijimo išlaidas) turi būti pagrįstos juridinę galią turinčiais...

Publikavimo data: 2016-10-17 18:43

Visos gyventojo su jo vykdoma individualia veikla susijusios išlaidos (įskaitant ir prekių įsigijimo išlaidas) turi būti pagrįstos juridinę galią turinčiais dokumentais (sąskaitomis faktūromis, PVM sąskaitomis faktūromis, kasos aparato kvitais ir kt.).
Individualią veiklą vykdantis gyventojas pirkdamas daiktus iš kito gyventojo, kuris nesiverčia individualia veikla, daiktų įsigijimui turi pats išrašyti sąskaitą faktūrą, atitinkamai savo rekvizitus įrašydamas pirkėjo skiltyje, o fizinio asmens, iš kurio įsigyja daiktus, rekvizitus – pardavėjo skiltyje. Vienas sąskaitos faktūros egzempliorius atiduodamas prekių pardavėjui, o kitas lieka pirkėjui, kaip daiktų įsigijimą patvirtinantis dokumentas.

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.