...

Esame 2 draugės motinystės (vaiko auginimo) atostogose. Norime pradėti kartu pardavinėti savo gamybos papuošalus facebooke.

Žinių bazė

2016.11.18

Ar abi turime išsiimti verslo liudijimus? Ar vistiek turėtume mokėti VSD, PSD (mes motinystės atostogose)?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2016-11-18 15:03

Fiksuoto dydžio pajamų mokestis, kurį kiekvienas gyventojas sumoka prieš įsigydamas verslo liudijimą, patvirtina, jog gyventojas turi teisę užsiimti verslo liudijime...

Publikavimo data: 2016-11-18 15:03

Fiksuoto dydžio pajamų mokestis, kurį kiekvienas gyventojas sumoka prieš įsigydamas verslo liudijimą, patvirtina, jog gyventojas turi teisę užsiimti verslo liudijime nurodyta veikla verslo liudijimo galiojimo laikotarpiu, nurodytu verslo liudijime, o jo pajamos iš tokios individualios veiklos jau yra apmokestintos pajamų mokesčiu. Taigi, jei Jūs kiekviena gaminsite papuošalus, skirtus pardavimui, kiekviena atskirai turite įsigyti verslo liudijimą. 
Informaciją dėl privalomojo sveikatos draudimo (toliau – PSD) ir valstybinio socialinio draudimo (toliau – VSD) įmokų mokėjimo, pagal kompetenciją, Jums galėtų suteikti Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (toliau – SODRA) (konsultacijos teikiamos telefonu 1883, interneto svetainė www.sodra.lt).

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.