...

Ar reikia tapti mokesčių mokėtoju ir kitoje ES šalyje prekiaujant per Amazon?

Žinių bazė

2016.11.21

Esame UAB, ne PVM mokėtojai Lietuvoje. Prekes perkame iš PVM mokėtojų Lietuvoje, jas parduodame galutiniams vartotojams ES šalyse per Amazon platformą. Mes prekes parduosime iš Amazon sandėlių Vokietijoje (Amazon teikia sandėliavimo paslaugą, už paslaugą mums išrašo sąskaitą, prekės priklauso mums). Ar reikia registruotis mokesčių mokėtoju Vokietijoje? Jei taip, tai kokia tai procedūra? Reikia registruoti buveinę, atsidaryti sąskaitą? Jei nesame PVM mokėtojai Lietuvoje, tai ir jei nesieksime nurodytu reikalavimų apyvartai Vokietijoje, nemokėsime PVM mokesčių ir toje šalyje? Ar atsiranda prievolė mokėti pelno mokestį Vokietijoje? Prekės iš Vokietijos sandėlių siunčiamos kitų ES šalių fiziniams subjektams.

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2016-11-21 18:38

Jeigu UAB, neįsiregistravusi PVM mokėtoja Lietuvoje, pirks prekes Lietuvoje, išgabens jas į Vokietiją ir iš Vokietijoje esančio sandėlio per Amazon...

Publikavimo data: 2016-11-21 18:38

Jeigu UAB, neįsiregistravusi PVM mokėtoja Lietuvoje, pirks prekes Lietuvoje, išgabens jas į Vokietiją ir iš Vokietijoje esančio sandėlio per Amazon platformą pardavinės kitų ES šalių fiziniams asmenims, tai prekių pardavimai nebus laikomi PVM objektu Lietuvoje ir UAB Lietuvoje dėl tokių pardavimų su PVM susijusių prievolių neatsiras.
          Sandėliavimo paslaugos, kurias UAB suteiks užsienio asmuo (Amazon), PVM įstatymo požiūriu bus laikomos suteiktomis Lietuvoje (bus Lietuvos PVM objektas) ir UAB turės jas apmokestinti PVM Lietuvoje pagal PVMĮ 95 str. 2 dalį, deklaruoti Pridėtinės vertės mokesčio mokėtoju neįregistruoto asmens mokėtino pridėtinės vertės mokesčio apyskaitoje (forma FR0608) ir sumokėti į Lietuvos biudžetą. 
Pelno mokesčio požiūriu UAB pelno mokesčio bazė yra visos uždirbtos pajamos (tiek Lietuvoje, tiek kitose ES valstybėse) ir apskaičiuotas pelnas apmokestinamas Lietuvoje nustatyta tvarka, jeigu tose ES valstybėse (pvz, Vokietijoje) UAB neturi nuolatinės buveinės. Jeigu UAB tarkime Vokietijoje turėtų nuolatinę buveinę ir per ją uždirbtos pajamos apmokestinamos pelno mokesčiu ar jam tapačiu mokesčiu Vokietijoje, tai vykdomos veiklos pajamos nebūtų priskiriamos UAB mokesčio bazei.
Dėl mokestinių prievolių Vokietijoje turėtumėte kreiptis į Vokietijos mokesčių administratorių.

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.