...

Kaip rašyti sąskaitą- faktūrą jei fizinis asmuo nuomoja gyvenamas patalpas juridiniam?

Žinių bazė

2016.12.28

Ar nuomos kaina su GPM, ar tiek kiek gauna nuomotojas? Ar galima nurodyti mokestį už komunalinius tam tikrą sutartą sumą?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2016-12-28 16:54

Fiziniam asmeniui nereikia rašyti sąskaitos jei užsiimama patalpų nuoma. Su įmone tiesiog sudaroma nuomos sutartis, kurioje nurodoma sutarta už nuomą...

Publikavimo data: 2016-12-28 16:54

Fiziniam asmeniui nereikia rašyti sąskaitos jei užsiimama patalpų nuoma. Su įmone tiesiog sudaroma nuomos sutartis, kurioje nurodoma sutarta už nuomą suma (sutartyje patartina tiksliai įvardinti nuomos sumą, mokamą GPM mokesčio dydį). GPM mokestį sumoka nuomininkas. Už komunalines paslaugas galite įmonei kiekvieną mėnesį pateikinėti ataskaitas, pagal kurias įmonė Jums sumokės. Jei nuo komunalinių paslaugų neuždirbsite, mokesčių nuo tos sumos nereikės mokėti. Taip pat su įmone galite sutarti, jog ji komunalines paslaugas mokės tiesiai paslaugų teikėjams. Tam įmonė turėtų užsiregistruoti pas komunalinių paslaugų teikėjus, kaip paslaugų gavėja.

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.