...

Ar galiu susigrąžinti PVM dirbdamas pagal individualią veiklą su pažyma ir nebūdamas PVM mokėtoju?

Žinių bazė

2017.01.14

Užsiimu prekyba, perku urmu pas Lietuvos PVM mokėtoją ir parduodu taip pat urmu užsienio PVM mokėtojui. Lietuvos įmonė man parduoda prekes su PVM, o aš kadangi nesu PVM mokėtojas, išrašau savo klientui sąskaitą-faktūrą be PVM. Ar man yra galimybė susigrąžinti PVM, kurį sumoku savo lietuviškam tiekėjui? Ar visgi būtina pačiam tapti PVM mokėtoju, kad atsirastų tokia galimybė?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2017-01-14 21:45

Jei norite “susigrąžinti” PVM turite registruotis PVM mokėtoju. PVM mokėtojai į biudžetą moka PVM skirtumą tarp pardavimo PVM ir pirkimo...

Publikavimo data: 2017-01-14 21:45

Jei norite “susigrąžinti” PVM turite registruotis PVM mokėtoju. PVM mokėtojai į biudžetą moka PVM skirtumą tarp pardavimo PVM ir pirkimo PVM. Prekybos įmonės dažniausiai mokėtino PVM turi daugiau nei gautino. Tačiau tikėtina, jog Jūsų atveju mokėtino PVM suma bus mažesnė nei dabar sumokate tiekėjui.  PVM mokėtoju registruotis privaloma, kai pajamos viršija 45 000 eurų per paskutinius 12 mėnesių. 

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.