...

Žemės ūkio technikos pardavimas (mokesčiai)

Žinių bazė

2017.01.31

Kokie yra taikomi mokesčiai parduodant žemės ūkio techniką po metų laiko nuo įsigijimo datos? Parduoda ne PVM mokėtojas, o pirkėjas yra įmonė.

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2017-01-31 14:53

Jei parduodate kaip įmonė, pardavus žemės ūkio techniką mokėtumėte pelno mokestį nuo skirtumo tarp pardavimo kainos ir esamos buhalterinės vertės....

Publikavimo data: 2017-01-31 14:53

Jei parduodate kaip įmonė, pardavus žemės ūkio techniką mokėtumėte pelno mokestį nuo skirtumo tarp pardavimo kainos ir esamos buhalterinės vertės. Pavyzdžiui, įsigijote techniką už 10 000 eur. Tarkim, jog per metus ji nusidėvėjo 2000 eur. Vadinasi esama buhalterinė vertė – 8000 eur. Parduodate už 8500 eur. Tuomet pelno mokestį mokėtumėte nuo 500 eur. (Pastaba: pelno mokestis skaičiuojamas vertinant visą įmonės vykdomą veiklą, ne tik technikos pardavimą, todėl pelno mokesčio gali ir nebūti jei įmonė dirba nuostolingai).
Jei esate fizinis asmuo, mokėsite GPM mokestį nuo skirtumo tarp pardavimo kainos ir įsigijimo kainos, arba, jei skaičiuojate nusidėvėjimą nuo pardavimo kainos ir esamos buhalterinės vertės. Jei techniką buvote priskyrę prie vykdomos žemės ūkio veiklos, tuomet mokėtumėte 5 proc. GPM, jei technikos nepriskyrėte ir nenaudojote veikloje, mokėtumėte 15 proc. GPM nuo skirtumo. 

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.