...

Kokius mokesčius mes turėsime mokėti valstybei?

Žinių bazė

2017.08.02

Žadame pirkti komercines patalpas, jas nuomosime ilgalaikėmis sutartimis įmonėms. Kokius mokesčius mes turėsime mokėti valstybei? Ar mums reikalingas to miesto patentas? Ar reikia steigti kokią įmonę, UAB? Kas geriau? Esu privatus asmuo, norisi mokėti visus mokesčius, PSD, o gal dar galima ir pensiją užsidirbt?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2017-08-02 09:03

Patalpų nuoma galite užsiimti ir neįregistravę veiklos. Tokiu atveju su įmone tiesiog sudaroma nuomos sutartis, kurioje nurodoma sutarta už nuomą...

Publikavimo data: 2017-08-02 09:03

Patalpų nuoma galite užsiimti ir neįregistravę veiklos. Tokiu atveju su įmone tiesiog sudaroma nuomos sutartis, kurioje nurodoma sutarta už nuomą suma (sutartyje patartina tiksliai įvardinti nuomos sumą, mokamą GPM mokesčio dydį). GPM mokestį (15 proc) už nuomotoją sumoka nuomininkas (įmonė). Už komunalines paslaugas galite įmonei kiekvieną mėnesį pateikinėti ataskaitas, pagal kurias įmonė Jums sumokės. Jei nuo komunalinių paslaugų neuždirbsite, mokesčių nuo tos sumos nereikės mokėti. Taip pat su įmone galite sutarti, jog ji komunalines paslaugas mokės tiesiai paslaugų teikėjams. Tam įmonė turėtų užsiregistruoti pas komunalinių paslaugų teikėjus, kaip paslaugų gavėja.

Tačiau, neįregistravus įmonės negalėsite iš pajamų atimti patalpų remonto sąnaudų. Todėl, jei planuojate įsigytas patalpas remontuoti už žymią sumą, geriau registruokite įmonę (UAB ar MB), patalpas įsigykite įmonės vardu ir jas remontuokite/nuomokite. Įmonės pelnas apmokestinamas 5 proc. pelno mokesčio tarifu (tačiau, jei metinės pajamos perkopia 300 000 eur sumą, skaičiuojamas 15 proc. pelno mokestis). Jei norite uždirbtus pinigus išsimokėti sau asmeniškai (kaip akcininkas), turite sumokėti dar 15 proc. nuo išmokamos sumos. 

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.