...

Neriu žaislus vaikams. Kokius reikalavimus turiu atitikti?

Žinių bazė

2017.08.04

Ar man pakanka išsiimti individualią veiklą (evrk kodas 32.40.40 Kimštinių žaislų gamyba) ar turiu dar atitikti kokius nors reikalavimus? Jeigu taip – kur turiu juos rasti? Kiek ir kokius mokesčius man reikės mokėti?
Mano žaislai yra neriami namuose iš siūlų, kuriuos perku parduotuvėje. Jie minkšti, be aštrių detalių. Skirti vaikams žaisti.

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2017-08-04 11:17

Iš mokestinės pusės užtenka įregistruoti individualią veiklą, bei mokėti mokesčius nuo uždarbio (jei uždarbio nėra ir esate nedirbanti (nedrausta) tuomet...

Publikavimo data: 2017-08-04 11:17

Iš mokestinės pusės užtenka įregistruoti individualią veiklą, bei mokėti mokesčius nuo uždarbio (jei uždarbio nėra ir esate nedirbanti (nedrausta) tuomet kiekvieną mėnesį privalote mokėti minimalias PSD įmokas) – 5 proc. GPM, 4,5 proc PSD, ir 14,25 VSD įmokas. Galite pasirinkti ar mokesčius mokesčius mokėti, nuo uždirbtų pajamų (t.y. nerinkti išlaidų dokumentų) ar mokėti nuo pelno (t.y. skaičiuoti išlaidas ir rinkti išlaidų dokumentus). Jei rankdarbių savikaina nedidelė, tuomet rinkitės mokesčius mokėti atėmus 30 proc. leidžiamų atskaitymų. Tokiu atveju nuo pajamų ir išlaidų skirtumo atimsite 30 proc. ir nuo likusios sumos Jums reikės sumokėti soc. draudimui 14,25% ir PSD 4,5 proc, ir 5 proc. GPM. Jei rankdarbių savikaina santykinai didelė, tuomet skaičiuokite ir deklaruokite realias išlaidas. Tokiu atveju mokesčius reikės mokėti nuo pajamų ir išlaidų skirtumo. Mokesčiai mokami  iki sekančių metų gegužės 1d.

Dėl žaislams keliamų kitų reikalavimų rekomenduoju paskaityti teisininko komentarą http://www.bznstart.lt/klausimai/teise/668/Reikalavimai-ranku-darbo-zaislams

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.