...

Kaip elgtis su PVM jei perkama programinė įranga be PVM veiklai, kuri nėra apmokestinama PVM?

Žinių bazė

2017.09.07

Esu registruotas PVM moketojas Lietuvoje, tačiau vykdau veiklą kitose ES šalyse pagal individualios veiklos pažymą (scenos pastatymų veikla, individualus menininkas/muzikantas). Kadangi, mano veikla yra vykdoma ne Lietuvoje todėl PVM neapmokestinama. Pirkau programinę įrangą iš Vokietijos internetu be PVM, sąskaitoje, kurią gavau sumokėjus PVM nurodyta suma rodoma 0. Kadangi programinę įrangą naudoju savo veiklai vykdyti iškilo neaiškumų kaip man šioje situacijoje elgtis ar turėčiau mokėti pats PVM už įsigytą programinę įrangą?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2017-09-07 16:46

Už įsigytą programinę įrangą PVM mokėti nereikės (nebent sugalvosite ją parduoti Lietuvoje). Tačiau įrangos įsigijimą turite deklaruoti PVM deklaracijoje kaip...

Publikavimo data: 2017-09-07 16:46

Už įsigytą programinę įrangą PVM mokėti nereikės (nebent sugalvosite ją parduoti Lietuvoje). Tačiau įrangos įsigijimą turite deklaruoti PVM deklaracijoje kaip “pirkimai iš ES”, o menamą įsigijimo PVM  taip pat deklaruoti prie įsigijimų ir pardavimo PVM (deklaravimas gana painus, tad pildant deklaraciją siūlau pasikonsultuoti su VMI ar mokesčių konsultantu). 

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.