...

Prekių pirkimas iš užsienio internetinių parduotuvių (ebay, aliexpress ir pan.) ir pardavimas Lietuvoje

Žinių bazė

2017.12.17

1. Pardavėjas yra registruotas Azijoje, tačiau per ebay (ar kitas internetines parduotuves) parduoda ir siunčia Azijos gamintojų prekes jau esančias ES šalyse (EU warehouse). Prie prekių aprašymo mažas prierašas mažomis raidėmis “Customs duty/Tax/VAT is NOT included in the price”. Prekes man kurjeris pristato be jokių papildomų mokesčių, t.y. sumoku tik tiek, kiek nurodyta internetinėje parduotuvėje. Kaip man teisiškai teisingai elgtis, norint šias prekes parduoti jau Lietuvoje? Ar galima šią prekę traktuoti kaip praėjusią išleidimo į laisvą apyvartą ES procedūrą, nes ji mane pasiekė jau kaip vartotoją?
2. Pagal gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 18 str. 9 d. prekių ir paslaugų įsigijimo iš užsienio vienetų ir gyventojų atvejais išlaidos gali būti pagrindžiamos užsienio vienetų ir gyventojų surašytais dokumentais, jeigu iš šių dokumentų galima nustatyti ūkinės operacijos turinį.
Ar perkant prekes iš ebay ar kitų internetinių parduotuvių užtenka įvykusio sandorio “printscreeno”? Pagal mane taip išpildomos visos 18 str. 9 d. sąlygos, t.y. matosi ūkinės operacijos data, turinys, atsiskaitymas, transportavimas ir t.t.
Čia visur buvo kalbama apie individualią veiklą pagal pažymą ir prekes, kurių vertė didesnė kaip 150 EUR.

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2017-12-17 14:05

1. Nupirktas prekes galite parduoti Lietuvoje. Jūsų įmonės pelnas bus skirtumas tarp pirkimo ir pardavimo kainos. Jei esate PVM mokėtojas...

Publikavimo data: 2017-12-17 14:05

1. Nupirktas prekes galite parduoti Lietuvoje. Jūsų įmonės pelnas bus skirtumas tarp pirkimo ir pardavimo kainos. Jei esate PVM mokėtojas – turėsite sumokėti PVM mokestį Lietuvoje po prekės pardavimo kainos.

2. Taip, užtenka “pristscreeno” ar išrašo iš ebay informacijos, jei joje yra pakankamai duomenų nustatyti operacijos turinį (turėtų matytis kas pirkta, kaina, pardavėjas, pirkėjas ir pan.)

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.