...

Noriu užsiimti kelionių agentūros teikiamomis paslaugomis. Kokia teisinė forma tinkama?

Žinių bazė

2018.01.05

Keliauju su draugais po įvairias pasaulio šalis ir visiems pageidaujant (dėl patirties stokos) bilietus, viešbučių, autobusų, turų rezervacijas dažniausiai atlieku pati iš savo banko sąskaitos. Kiek išleidžiu, tiek draugai ir grąžina. Tai yra savotiškas uždaras keliautojų klubas. Kadangi keliautojų ratas didėja, galvoju savo pomėgį paversti verslu ir iš to uždirbti.
Kokią veiklos formą patartumėte įforminti, jeigu tokią veiklą tęsčiau planuodama gauti pajamas ir pelną. Tačiau neplanuoju steigti kelionių agentūros, noriu pasimėginti užsiimdama veikla, po truputį žingsnis po žingsnio ir pažiūrėti kaip seksis. Ar tiktų verslo liudijimas ar individuali veikla pagal pažymą?

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2018-01-05 19:11

Norint teikti kelionių organizatoriaus paslaugas tęstinį laikotarpį, siekiant ekonominės naudos, šią veiklą galima vykdyti įregistravus individualią veiklą pagal pažymą, nes...

Publikavimo data: 2018-01-05 19:11

Norint teikti kelionių organizatoriaus paslaugas tęstinį laikotarpį, siekiant ekonominės naudos, šią veiklą galima vykdyti įregistravus individualią veiklą pagal pažymą, nes šiai veiklai verslo liudijimas nenumatytas. Tai padaryti galima Valstybinei mokesčių inspekcijai (toliau – VMI) pateikus Fizinio asmens prašymą jį įregistruoti į Mokesčių mokėtojų registrą (REG812 forma).
         Išsami informacija apie individualios veiklos įregistravimą, pajamų apmokestinimą, leidžiamus atskaitymus, buhalterinės apskaitos tvarkymą ir mokesčius skelbiama VMI interneto svetainės www.vmi.lt skyrelyje Gyventojams > Konsultacinės medžiagos katalogas > Gyventojų pajamų mokestis > Individuali veikla pagal pažymą.
         Atkreipiame dėmesį, kad gyventojai, vykdantys atitinkamos rūšies veiklą, privalo laikytis ne tik mokesčių įstatymų nuostatų, bet ir kitų teisės aktuose nustatytų veiklos, kuria jie verčiasi, taisyklių ir reikalavimų. Todėl, prieš pradedant vykdyti individualią veiklą, reikia savarankiškai pasidomėti ketinamos vykdyti rūšies veiklą kuruojančiose institucijose apie reikalavimus šiai veiklai bei pasirūpinti visais veiklos vykdymui reikalingais dokumentais: leidimais, licencijomis ir kt. (jei jie privalomi). Pvz., dėl kelionių organizatoriaus pažymėjimo, patvirtinančio teisę vykdyti kelionių organizatoriaus veiklą, išdavimo ir kitų reikalavimų, vykdant šią veiklą, reikia kreiptis į Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos Turizmo veiklos priežiūros skyrių (Gedimino pr. 38/Vasario 16-osios g. 2, 01104 Vilnius, tel. 8 706 64 811).

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.