...

Ar yra prievolė registruotis PVM mokėtoju užsienyje?

Žinių bazė

2018.03.12

Norėčiau paklausti ar yra reikalinga registruotis PVM mokėtoju kažkur užsienyje? Prekės perkamos ir gabenamos iš užsienio. Lietuvoje perdirbamos ir parduodamos užsienyje. Prekiaujama per ebay/amazon/etsy platformas, prekės siunčiamos į įvairias pasaulio šalis. Ar uztenka tapti PVM mokėtoju Lietuvoje?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2018-03-12 21:12

Jeigu Jūs parduosite prekes kitos šalies pirkėjams, o šios prekės bus išgabenamos iš Lietuvos (nesvarbu ar į kitą ES valstybę...

Publikavimo data: 2018-03-12 21:12

Jeigu Jūs parduosite prekes kitos šalies pirkėjams, o šios prekės bus išgabenamos iš Lietuvos (nesvarbu ar į kitą ES valstybę narę, ar į trečią valstybę), prekių tiekimo vieta laikoma Lietuva. Tuomet tokia veikla yra Lietuvos PVM objektas, o gautą atlygį už prekes turėsite įskaičiuoti į pajamas. Viršijus 45 000 eurų pajamų ribą, Jums atsiras prievolė registruotis PVM mokėtoju.
        Peržengus 45 tūkst. eurų pajamų ribą ir įsiregistravus PVM mokėtoju, tokie pardavimai, atsižvelgiant į Lietuvos Respublikos pridėtinės vertės mokesčio įstatymo (toliau – PVMĮ)  nuostatas, gali būti apmokestinami taikant atitinkamai standartinį (21 proc.), lengvatinį (jeigu toks taikomas) arba 0 proc. PVM tarifą (jeigu prekės parduodamos bei išgabenamos į trečiąsias šalis ir /arba parduodamos kitos ES valstybės narės PVM mokėtojui bei išgabenamos į kitą valstybę narę).
        Jeigu pardavimo metu prekių nebus Lietuvoje ir jos parduodamos asmeniui už Lietuvos ribų, tai toks prekių tiekimas nelaikomas įvykusiu Lietuvoje ir nėra Lietuvos PVM objektas. Informacijos dėl galimų mokestinių prievolių parduodant prekes, registravimo PVM mokėtojais tvarkos kitose šalyje, turėtumėte kreiptis į atitinkamos šalies  mokesčių administratorius, neatsižvelgiant į tai, kad būsite įsiregistravęs PVM mokėtoju Lietuvoje.

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.