...

Pajamos iš fizinio asmens, kuris nenori būti identifikuotas

Žinių bazė

2018.03.14

MB teikia paslaugas. Daugeliu atveju, sudaromos sutartys, išrašomos sąskaitos faktūros, pagal kurias atsiskaito bankiniu pavedimu. Bet atsiranda pavieniai asmenys, kurie nori susimokėti grynais, sąskaitų jiems nereikia. Kaip apskaityti tas pajamas? Kasos aparatas nenaudojamas

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2018-03-14 17:15

 Lietuvos Respublikos buhalterinės apskaitos įstatymo 12 straipsnyje nustatyta, kad visos  ūkinės operacijos, ūkiniai įvykiai (suteiktos paslaugos) turi būti pagrįsti apskaitos...

Publikavimo data: 2018-03-14 17:15

 Lietuvos Respublikos buhalterinės apskaitos įstatymo 12 straipsnyje nustatyta, kad visos  ūkinės operacijos, ūkiniai įvykiai (suteiktos paslaugos) turi būti pagrįsti apskaitos dokumentais. Šiuo atveju paslaugos, kurios negali būti pagrįstos apskaitos dokumentais, pagrindžiamos su jomis susijusių ūkinių operacijų ir ūkinių įvykių apskaitos dokumentais ir (arba) surašant buhalterinę pažymą.
         Jeigu  neprivaloma naudoti kasos aparato, o asmenys už suteiktas MB paslaugas susimoka grynais pinigais, tai MB tokį įmokų grynaisiais pinigais priėmimą turi įforminti:
išrašant kasos pajamų orderį, jeigu atsiskaitoma įmonės kasoje;
išrašant pinigų priėmimo kvitą, atsiskaitant gyvenamosiose, darbo ar kitose asmenų iškvietime nurodytose paslaugų suteikimo vietose.
Gyventojui atsisakius nurodyti savo vardą ir pavardę nėra priežastis MB pajamų nepripažinimui. Svarbu, kad apskaičiuojant apmokestinamąjį pelną, būtų apskaitytos visos MB pajamos.

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.