...

Kooperavimasis vykdant individualią veiklą – dvigubi mokesčiai?

Žinių bazė

2019.01.06

Jei dirba du žmonės prie vieno projekto? Pvz.: kuriamas vestuvių filmas, prie kurio dirba filmuotojas ir montuotojas, tačiau jie abu turi individualias veiklas pagal pažymą.

Koks būtų protingiausias sprendimas išrašant sąskaitas?
Abu žmonės turi siųsti sąskaitas kiekvienam klientui atskirai (Kas manau yra ganėtinai nepatogu) ar vienas darbuotojas turi išrašyti sąskaitą klientui (pvz. filmuotojas), o tuomet montuotojas turėtų išrašyti sąskaitą filmuotojui? (dėl ko būtų mokami didesni mokesčiai)

Galbūt yra kitų sprendimų apie kuriuos nesu girdėjęs?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2019-01-06 19:45

Individualią veiklą atskirai vykdantys gyventojai, tačiau dirbantys prie bendro projekto, savo veiklą gali organizuoti įvairiai: – vienas iš individualią veiklą...

Publikavimo data: 2019-01-06 19:45

Individualią veiklą atskirai vykdantys gyventojai, tačiau dirbantys prie bendro projekto, savo veiklą gali organizuoti įvairiai:

– vienas iš individualią veiklą vykdančių gyventojų (pvz., filmuotojas), pasirašęs sutartį su klientu, gali pirkti iš kito individualią veiklą vykdančio gyventojo (pvz., montuotojo) jo teikiamas paslaugas. Tokiu atveju klientui sąskaitą faktūrą išrašytų sutartį pasirašęs filmuotojas. Už montavimo paslaugą montuotojo išrašytoje sąskaitoje faktūroje nurodyta atlygio suma būtų priskiriama filmavimo veiklą vykdančio gyventojo išlaidoms (leidžiamiems atskaitymams).

– kiekvienam iš veiklą vykdančių gyventojų su klientu pasirašius atskiras sutartis. Tokiu atveju kiekvienas individualios veiklos vykdytojas klientui privalo išrašyti sąskaitą faktūrą už savo suteiktas paslaugas.

– kai du gyventojai, kooperuodami savo turtą, darbą ar žinias ir vykdo bendrą veiklą, jie galėtų sudaryti jungtinės veiklos (partnerystės) sutartį (toliau – Sutartis), joje aptariant partnerių teises, pareigas, pajamų ir išlaidų pasiskirstymo tvarką ir kitas sąlygas. Jeigu Sutartyje būtų nustatyta, kad apskaitos dokumentą išrašo vienas iš partnerių, tai įforminant Sutarties partnerių gautas (uždirbtas) individualios veiklos pajamas, jis galėtų išrašyti vieną bendrą sąskaitą faktūrą.

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.